Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Asigurați-vă recoltele de la început cu M-Peat!

Publicat: 13 septembrie 2022 - 02:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O recoltă bună începe de la răsaduri, iar substratul de turbă M-Peat, datorită calității și proprietăților sale, asigură un start optim pentru a avea răsaduri sănătoase și puternice.

Toate amestecurile M-Peat conțin turbă de mușchi Sphagnum de calitate superioară, selecționat din turbării autorizate din Estonia și Finlanda, agent de umectare, îngrășământ starter 14-16-18 + microelemente (1,5 kg/mc) și dolomit. Ele au pH-ul 5,9 și granulație între 0-6 mm și 5-40 mm.

Substratul de turbă M-Peat este steril, lipsit de dăunători și de materii toxice pentru plante, are o capacitate optimă de reținere a apei, asigură o ventilație optimă și posibilitatea de irigare uniformă, are o structură fibroasă omogenă și conținut minim de praf.

 Asigurati-va recoltele de la inceput cu M-Peat_b

Recomandări de utilizare M-Peat

Gama de produse profesionale M-Peat include amestecuri de substrat de turbă pentru producerea de răsaduri de legume, plante ornamentale, puieți forestieri, cultivarea plantelor de interior și de grădină în ghivece, transplantarea răsadurilor.

MPS 1: granulație 0-6 mm, pentru semănat și producerea răsadurilor de legume (ardei, tomate, crucifere, castraveți), pepeni, căpșuni în tăvi alveolare sau ghivece cu diametrul de maximum 7 cm.

MPS 2: 0-25 mm, pentru răsaduri de legume, căpșuni, mușcate, flori anuale cultivate în ghivece de 9-12 cm.

MPS 3 / MPS 3 + CLAY (argilă): 5-25 mm, pentru cultivarea căpșunilor, florilor anuale, crizantemelor și plantelor de balcon în ghivece și vase de 12-25 cm.

MPS 4: 5-40 mm, pentru cultivarea legumelor și a plantelor de interior și de balcon în găleți sau vase cu diametrul de peste 25 cm.

 

Ce spun fermierii care au folosit M-Peat?


Legumicultorii care au folosit turba M-Peat se declară mulțumiți pentru că aceasta are o textură foarte fină, un conţinut corespunzător de îngrăşământ şi cantitatea unui balot (270 litri) este potrivită pentru nevoile lor.

Claudiu Iovan, din județul Bihor, produce anual 15-20.000 de răsaduri de legume. „Turba M-Peat MPS1 pe care am folosit-o este foarte fină, amestecul pe care îl foloseam înainte trebuia cernut. Plantele s-au dezvoltat foarte bine încă de la început, pentru că turba are şi îngrăşământ starter. A fost perfectă şi pentru producerea răsadurilor, şi pentru repicat, este 2 în 1. Le recomand tuturor producătorilor să folosească cea mai fină turbă, pentru că este foarte practică”, spune tânărul legumicultor.

 

SFATUL SPECIALIȘTILOR MALAGROW


Cum verificați umiditatea turbei M-Peat? Asigurați-vă că turba are umiditatea potrivită înainte de utilizare. Adăugați 15-25 l de apă la balotul de 270 l de turbă M-Peat. Strângeți turba în mână și dacă la deschiderea pumnului turba se fărâmițează, atunci este prea uscată. Dacă se scurge apă în timp ce strângeți turba în mână, este prea udă. Turba are umiditatea optimă dacă nu lasă apă când o strângeți în pumn și își păstrează forma de bulgăre la deschiderea pumnului.

 

De peste 22 de ani, Malagrow le oferă fermierilor biostimulatori și îngrășăminte speciale, de la răsad la recoltă. Pentru o tehnologie personalizată pentru ferma dumneavoastră, contactați specialiștii Malagrow România: www.malagrow.ro

 

 

un articol de

MALAGROW

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro

Vizualizat: 603 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?