Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alexandru MARINESCU în faţa unei PROVOCĂRI pomicole!

Publicat: 24 martie 2017 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIVADA – UN RISC ASUMAT! Inginerul agronom Alexandru Marinescu, băcăuan la origine, a lucrat o vreme în cercetare la una din fermele Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă Bacău. 

În urmă cu mai bine de un deceniu, s-a retras în Focşani şi a arendat în comuna vrânceană Bilieşti o suprafaţă de livadă de măr. Pe cele 10 ha fuseseră plantate soiurile Jonathan, Golden şi Starkrimson. “Mi-am dorit să continui tradiţia familiei, tatăl meu a fost un cunoscut agronom respectat între colegii de breaslă. Apoi, m-am îndrăgostit de pomicultură; soţia mea, horticultor, lucrează la o cunoscută companie de protecţia plantelor; aşa că formăm un cuplu de specialişti”, ne-a declarat nu fără mândrie Alexandru Marinescu.

ing-alexandru-marinescu_bClick pe poza pentru galerie!

Cea mai mare realizare a sa de când are livada este vârful de producţie de 60 de tone la hectar, obţinut anul trecut în condiţiile în care pomii fructiferi au fost plantaţi în urmă cu aproape patru decenii. “Faptul că nu am putut valorifica belşugul de mere la un preţ corect a fost şi cea mai mare dezamăgire a mea. De asemenea, lipsa forţei de muncă, (puţină şi neserioasă), dar şi furturile din livadă au fost principalele obstacole cu care m-am confruntat”, a precizat Alexandru Marinescu.

Pomicultorul vrâncean ne spune că nu îşi asumă riscuri prea mari. A învăţat destul de bine managementul acestora. Doreşte să administreze şi să exploateze o suprafaţă de livadă mai redusă, cu cheltuieli ce pot fi recuperate într-un timp rezonabil, fără riscul de a rămâne cu marfa nevândută pe stoc.

De aceea, este nevoie de o politică agricolă consecventă, clară, simplificată, care să dea producătorului o perspectivă certă, măcar pe termen mediu.
Alexandru Marinescu îşi doreşte înfiinţarea unei plantaţii pomicole tinere, care să ofere producţii superioare cantitativ şi calitativ, menite să acopere cheltuielile şi să asigure şi o marjă de profit suficient de mare pentru a da posibilitatea începerii unui nou ciclu de producţie. “Reţeta «miraculoasă» a reuşitei este munca susţinută, împletită cu plăcerea şi satisfacţia obţinerii unei producţii de calitate, apreciată de clienţi”, a concluzionat Alexandru Marinescu.

Vizualizat: 1761 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!