Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGRO FEST - EVENIMENT REUŞIT pentru VIŢA de VIE

Publicat: 04 iulie 2018 - 12:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Tehnologii performante de nutriţie şi protecţia fitosanitară a plantaţiilor viticole.

Vineri, 29 iunie 2018, la Crama Gîrboiu, în comuna Dumbrăveni, satul Dragosloveni, din judeţul Vrancea, a avut loc o nouă ediţie a unui eveniment ce tinde să devină tradiţie pentru cultura viţei de vie. Este vorba despre AGRO FEST, organizat de echipa tehnică a Chemark Rom, avându-i drept parteneri cunoscutele companii: Corteva, Syngenta, Nufarm şi Apan.
Tema evenimentului de la platforma tehnologică vrânceană a fost bine aleasă: “Tehnologii performante de nutriţie şi protecţia fitosanitară a plantaţiilor viticole”, fiind una de strictă actualitate, întrucât podgorenii se află în plină activitate de îngrijire a plantaţiilor viticole.  
Cei peste 100 de viticultori invitaţi, din judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, au avut ocazia de a participa la prezentările loturilor demonstrative şi de testare amenajate pe cultura specială de viţă de vie, fiind informaţi în detaliu despre cele mai noi şi performante produse şi soluţii tehnologice privind nutriţia plantelor, combaterea bolilor şi dăunătorilor din acest sezon de producţie vini-viticol.

Nutriţia şi protecţia fitosanitară asigură calitatea vinurilor

Echipa tehnică a companiei Chemark Rom a prezentat programul de fertilizare aplicat în plantaţie ce a cuprins, între altele, produsele: Humistar, Nutriphuse, Tradecorp AZ, Trafos K şi PhylGreen aflate în portofoliul Chemark Rom, subliniind, în acelaşi timp, importanţa nutrienţilor pentru creşterea şi dezvoltarea culturii viţei de vie, în condiţiile actuale de schimbare a factorilor de mediu.
“Tehnologiile de nutriţie şi de protecţia fitosanitară a culturii de viţă-de-vie sunt parte integrantă a unui proces fundamental care, în final, determină în mare măsură calitatea vinurilor. De aceea, viticultorii trebuie să acorde rigoarea necesară la aplicarea tratamentelor cu produsele de cea mai bună calitate, aşa cum sunt ele recomandate de specialişti”, ne-a declarat Lucian Iuga (foto), directorul departamentului Marketing al companiei Chemark Rom.

lucian Iuga_Chemark RomClick pe poza pentru galerie!
De asemenea, programele de protecţie fitosanitară propuse de specialiştii companiilor partenere au avut darul de a controla cât mai eficace bolile viţei de vie (mană, făinare, putregai cenuşiu), dar şi agenţii de dăunare, îndeosebi a moliei strugurilor (Lobesia botrana), a cărei incidenţă este din ce în ce mai crescută în ultimii ani.
Programe tehnologice moderne pentru cultura viţei de vie
Bunăoară, programul tehnologic pentru viţa de vie al companiei Syngenta cuprinde erbicidul Reglone Forte (pliviul chimic), pentru combaterea făinării şi a manei: Thiovit Jet, Topas, Universalis, Ridomil Gold, Pergado, iar pentru controlul putregaiului cenuşiu: tratamente cu Swich. Ca insecticide, în schema de combatere au fost poziţionate produsele: Vertimec (acarieni), Karate Zeon şi Affirm (molia strugurilor).
La reuşita evenimentului de câmp au contribuit participarea companiilor Nufarm şi Corteva. Acestea au în portofoliu produse extrem de apreciate de viticultori, cum ar fi fungicidele: Champ 77WG, Cuproxat flowable, Protectus, Mystic Combi, iar ca insecticid produsul Kaiso Sorbie. De asemenea,  produsele Corteva, ce includ insecticide şi fungicide, cum ar fi Curzate F (mană) şi Talendo (făinare),  au menirea de a reduce semnificativ daunele în cultura viţei de vie.
Programul acestei noi ediţii AGRO FEST de la platforma tehnologică Gârboiu - aşa cum a fost gândit de echipa de marketing Chemark Rom - a cuprins nu numai vizitarea loturilor demo, dar şi interviuri media, urmate de activităţi de entertaining & lunch.  

 


O unitate de vinificaţie cu dotări de ultimă generaţie

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înfiinţată în anul 2005, care deţine un patrimoniu viticol de aproximativ 200 hectare. Unitate de vinificaţie dispune de o suprafaţă de 4.000 mp, de un depozit cu o capacitate de stocare de două milioane litri, de o modernă linie de îmbuteliere şi sistem de ambalare bag-in-box (pungă în cutie), cu dotări în echipamentele de vinificaţie de ultimă generaţie.
Macerarea şi fermentarea mustului se realizează în cisterne din oţel inoxidabil, la temperatură controlată, iar maturarea vinurilor în baricuri.
În plantaţia Gîrboiu, situată în podgoria Coteşti, se regăsesc cinci soiuri de struguri roşii şi zece soiuri albe, iar vinurile marca Gîrboiu sunt înregistrate în sistemele de calitate cu indicaţie geografică sau cu denumire de origine controlată.

Podgoria Drăgășanilor_b

foto arhiva

Vizualizat: 741 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?