Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

8 reguli la stropirile de toamnă în livezi

Publicat: 19 noiembrie 2021 - 17:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Premergător stropirilor se fac lucrări de igienă culturală: tăierea ramurilor afectate de boli sau uscate; îndepărtarea scoarţei îmbătrânite, a muşchilor şi lichenilor; adunarea şi arderea fructelor mumificate. Iată 8 reguli importante!

  1. Stropirile se fac în repaus vegetativ, în zilele fără vânt puternic, când probabilitatea de precipitaţii este scăzută şi nu imediat după ploaie;
  2. Mai întâi se aplică fungicidele, apoi uleiul horticol;
  3. Nu se recomandă tratamente dacă temperatura este foarte scăzută şi scoarţa copacului e îngheţată, acoperită de chiciură sau zăpadă;
  4. Se fac la temperaturi mai mari de 5 grade Celsius;
  5. Pulverizarea soluţiilor trebuie să asigure o acoperire uniformă a pomului; se începe din interiorul coroanei spre exterior şi de la partea superioară a coroanei spre baza pomului;
  6. Se respectă specificaţiile fiecărui produs şi intervalele recomandate;
  7. Sunt obligatorii măsurile de igienă şi echipamentul de protecţie (mască, mănuşi, ochelari).

 livada_small_b

Fungicidele cuprice, ca şi zeama bordeleză, nu se vor amesteca cu insecticidele cu formulare ulei!Uleiul horticol trebuie aplicat la 10-14 zile de la tratamentul cu produse cuprice!

un articol de

MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 4172 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?