Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

8 reguli la stropirile de toamnă în livezi

Publicat: 19 noiembrie 2021 - 17:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Premergător stropirilor se fac lucrări de igienă culturală: tăierea ramurilor afectate de boli sau uscate; îndepărtarea scoarţei îmbătrânite, a muşchilor şi lichenilor; adunarea şi arderea fructelor mumificate. Iată 8 reguli importante!

  1. Stropirile se fac în repaus vegetativ, în zilele fără vânt puternic, când probabilitatea de precipitaţii este scăzută şi nu imediat după ploaie;
  2. Mai întâi se aplică fungicidele, apoi uleiul horticol;
  3. Nu se recomandă tratamente dacă temperatura este foarte scăzută şi scoarţa copacului e îngheţată, acoperită de chiciură sau zăpadă;
  4. Se fac la temperaturi mai mari de 5 grade Celsius;
  5. Pulverizarea soluţiilor trebuie să asigure o acoperire uniformă a pomului; se începe din interiorul coroanei spre exterior şi de la partea superioară a coroanei spre baza pomului;
  6. Se respectă specificaţiile fiecărui produs şi intervalele recomandate;
  7. Sunt obligatorii măsurile de igienă şi echipamentul de protecţie (mască, mănuşi, ochelari).

 livada_small_b

Fungicidele cuprice, ca şi zeama bordeleză, nu se vor amesteca cu insecticidele cu formulare ulei!Uleiul horticol trebuie aplicat la 10-14 zile de la tratamentul cu produse cuprice!

un articol de

MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 3464 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?