Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

4 aplicaţii utile în legumicultură

Publicat: 13 august 2020 - 18:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Monitorizarea culturilor, aplicarea îngrăşămintelor, colectarea datelor agronomice pot fi astăzi gestionate foarte uşor prin intermediul aplicaţiilor mobile.

Digitizarea devine din ce în ce mai importantă în horticultură. Serele moderne se bazează pe un grad ridicat de automatizare, iar tehnologiile agricole inteligente le-au permis fermierilor să reducă din costurile de producţie, să-şi maximizeze randamentele şi profiturile. Soluţiile smart ne sunt acum la îndemână şi ne pot ajuta să depăşim multe obstacole.
Iată câteva dintre aplicaţiile utilizate cu succes în legumicultură.

aplicatii legumicultura 1 Agrio_b

  1. Agrio

Bazându-se pe Inteligenţa Artificială şi algoritmi de învăţare sofisticaţi, Agrio este o aplicaţie care vă poate ajuta să identificaţi buruienile, bolile şi dăunătorii, oferindu-vă totodată soluţii în ceea ce priveşte tratarea şi combaterea acestora. Funcţionalitatea sa este foarte intuitivă şi poate fi configurată inclusiv în limba română. Aplicaţia este concepută pentru fermieri, aşa că s-ar putea să nu fie tocmai ideală pentru micii grădinari, în condiţiile în care soluţiile oferite se bazează pe pesticide şi substanţe chimice utilizate pentru tratarea culturilor în fermele profesionale. Utilizatorul trebuie să trimită o imagine a culturii sale în cloud, după care aceasta va fi analizată de o echipă de experţi în ştiinţe agronomice iar în câteva secunde va fi eliberată o diagnoză şi recomandările acestora. Oferită gratuit, aplicaţia are peste o sută de mii de descărcări pe Google Play şi un rating de aproape 5 stele. Este disponibilă atât pentru utilizatorii de smartphone cu sistem de operare Android cât şi pentru posesorii de iPhone. Pentru utilizatorii premium, Agrio oferă prognoze şi trimite alerte atunci când este probabil să apară probleme în zona de interes

aplicatii legumicultura 2 Koppert_b

2. Koppert iPM

O altă aplicaţie optimizată pentru inspecţia culturilor a fost creată de Koppert Biological Systems, o companie olandeză specializată în dezvoltarea de soluţii biologice privind combaterea bolilor şi a dăunătorilor, printre altele. Koppert iPM are două componente interconectate, o aplicaţie de tip scout şi o interfaţă grafică online. Aplicaţia funcţionează cu GPS în aer liber şi este extrem de uşor de utilizat, în timp ce platforma grafică online oferă utilizatorului o perspectivă asupra problemelor provocate de dăunători în timp real, odată ce au fost încărcate imaginile de pe telefonul mobil. Compatibilă cu sistemele iOS şi Android, Koppert iPM promite să asigure economii importante în ceea ce priveşte utilizarea substanţele fito-sanitare, datorită determinărilor foarte precise pe care le face şi a sincronizării optimizate pentru aplicaţiile biologice. Aceşti factori cresc eficacitatea agenţilor de control, reducând astfel nevoia de pesticide, şi sporesc sănătatea şi randamentul culturilor. Aplicaţia poate fi utilizată pentru a scana culturile, atât în spaţii protejate, cât şi în câmp deschis. Deşi descărcarea acesteia este gratuită, e nevoie de crearea unui cont pe platforma online pentru a o putea accesa.

aplicatii legumicultura 3 Crop-Scanner_b

3. Crop-Scanner

O aplicaţie lansată recent, foarte utilă în special în această perioadă de pandemie, când măsurile de distanţare socială restricţionează temporar practicile de lucru, precum şi vizitele tehnice, pentru că poate beneficia de interacţiunea de la distanţă cu un specialist. Crop-Scanner detectează dăunătorii oferind la schimb sfaturi pentru intervenţia în timp util. Aplicaţia funcţionează pe smartphone-uri şi tablete dar necesită conectare la un portal web online. Principiul de funcţionare este acelaşi, însă Crop-Scanner oferă în plus utilizatorilor posibilitatea de a genera o hartă a serei pentru identificarea mai uşoară a zonelor cu probleme. Toate observaţiile sunt stocate şi pot fi analizate ulterior în istoricul activităţii. Proprietatea AgriTask, aplicaţia lansată în luna mai anul acesta este momentan accesibilă doar fermierilor din Belgia, Franţa, Olanda şi Marea Britanie, urmând ca în curând să fie disponibilă şi operatorilor agricoli din alte ţări.

aplicatii legumicultura 4 My-Vegetable-Garden_b

4. My Vegetable Garden

După cui îi spune şi numele (Grădina mea de Legume, tradus din limba engleză), această aplicaţie se doreşte a fi un ghid util pentru cultivatorii de legume şi plante aromatice, fie ei profesionişti sau amatori. Are o arhitectură destul de simplă şi intuitivă, oferind o mulţime de informaţii, de la perioada optimă de însămânţare, tipurile de sol pe care se pretează a fi cultivate, distanţa dintre rânduri şi chiar timpul de germinare al seminţelor, pentru nu mai puţin de 46 specii de legume şi 12 tipuri diferite de ierburi aromatice. De asemenea, poţi face şi o simulare virtuală a suprafeţei de teren pe care o lucrezi, unde poţi planta seminţele ca şi cum ar fi în propria ta grădină. Şi chiar dacă este furnizată exclusiv în limba engleză, My Vegetable Garden app are o mulţime de reprezentări grafice care o fac extrem de simplu de utilizat. Şi, foarte important, nu costă bani!

Click AICI vezi Top 5 aplicaţii utile pentru zootehnie!


un articol de
LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1144 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?