Andrei Cocoloş are 26 de ani şi s-a reîntors acasă, în Cilieni, pentru a continua şi extinde activitatea legumicolă a familiei, după ce a absolvit Facultatea la Bucureşti.
Într-un an secetos, care a creat condiţii favorabile manifestării tripsului, atacuri s-au înregistrat şi în câmp, acest vector de transmitere a virusurilor afectând în special culturile de tomate, castraveţi şi ardei.
Un start-up industrial situat în Reims, cel mai mare oraş al regiunii Champagne-Ardenne, a creat un vehicul pe patru roţi, complet autonom şi 100% electric, destinat viticulturii.
După 12 ani de activitate neîntreruptă, Cerasus Grup Cotnari a ajuns la 25 de membri, peste o mie de tone de fructe produse anual şi propriul brand certificat GlobalGap.
Cultura de lavanda mai poartă numele şi de “aurul mov”, pentru că este profitabilă. Pentru asta însă, trebuie să cunoşti tehnologia de cultură de la A la Z.
Mircea Coita, pomicultor din Bihor, ne-a spus care este metoda pe care o aplică pentru a păstra merele peste iarnă şi pentru avea fructe bune până primăvara târziu.
Producerea de răsaduri începe în prima lună a iernii. Iată ce fac legumicultorii pentru producţiile timpurii!
Judeţul Botoşani s-a înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale cu două noi preparate: sirop şi oţet de trandafiri, ambele lansate sub brandul ”Deliciul Mihaelei”.
Începând cu anul 2021, viticultorii vor putea accesa Pachetul ORONDIS™ ULTRA - o soluție inovatoare ce combină două fungicide excepțional de puternice pentru combaterea manei viței de vie.
Concursul ”Poveşti cu vinuri româneşti”, organizat de compania BASF, şi-a desemnat câştigătorii dintre cele 27 de vinuri finaliste, selectate din 340 de probe înscrise în competiţie.