Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

STATUL ROMÂN PIERDE BANII FERMIERILOR!

Publicat: 11 iunie 2019 - 14:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România trebuie returneze Comisiei Europene (CE) 80 de milioane de euro, după ce a pierdut la Curtea de Justiţie a UE un proces cu Comisia Europeană, din cauză că a contestat prea târziu la instanţa europeană o decizie pronunţată iniţial de Comisie în iunie 2018. 

Euro_b

Decizia CE priveşte corecţii financiare aplicate din cauză că APIA, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, nu şi-a actualizat, ani la rând, softul cu declaraţiile (IACS) în baza cărora se fac plăţile către agricultori, ieşind din standardele europene, potrivit site-ului Curs de guvernare.

Corecţii financiare au fost aplicate de către CE altor 14 state UE.

ACEBOP reacţionează
În cazul României, Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) precizează că „în urma unui audit desfăşurat în 2015 de către Curtea Europeană de Conturi, au fost constatate erori de calcul sistematic în privinţa sumelor acordate fermierilor pentru subpachetele 1a, 3a, 5a şi 3b, 4b din cadrul Măsurii 215, vinovaţi de săvârşirea acestor erori fiind, în egală măsură, Statul Român şi Comisia Europeană”.

Potrivit ACEBOP, prima şi cea mai importantă consecinţă a identificării erorilor de calcul a constat în reducerea sprijinului financiar nerambursabil acordat fermierilor români care şi-au asumat angajamente în baza Măsurii de bunăstare a animalelor 215, aceştia pierzând aproape 59 milioane de euro din sumele totale cuvenite, „deşi şi-au îndeplinit corespunzător angajamentele şi, evident, nu au avut nici o responsabilitate în legatură cu modul în care statul român a calculat acest sprijin”.

ACEBOP mai precizează că „respingerea ca tardivă a acţiunii înseamnă că autorităţile responsabile din România au lăsat să treacă termenul legal în care putea fi introdusă acţiunea, astfel că Tribunalul Uniunii Europene a sancţionat această lipsă, fără a mai analiza pe fondul lor argumentele Statului Român de anulare a Deciziei CE nr. 873 din 13.06.2018”.
Potrivit HotNews, termenul limită până la care Guvernul României, prin agentul guvernamental, putea să conteste decizia CE a fost 24 august 2018, însă respectiva contestaţie a fost depusă abia pe 7 septembrie 2018. Agentul guvernamental responsabil cu introducerea acţiunii este Radu Canţăr, subsecretar de stat în MAE.

Vizualizat: 653 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?