Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Proiecte Sapard prelungite

Publicat: 29 ianuarie 2009 - 17:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a stopat rambursarea plăţilor prin Sapard anul trecut, după ce a constatat mai multe deficienţe la APDRP.

Comisia a cerut României să rezolve problemele prin implementarea unui plan de acţiuni, reluarea decontării cheltuielilor fiind luată în considerare numai după confirmarea din partea unui auditor independent că deficienţele au fost rezolvate.

Click pe poza pentru galerie!

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), care gestionează fondurile Sapard, a anunţat prelungirea a peste 400 de proiecte, care nu au fost terminate până la sfârşitul lui 2008.

Procedura constă în elaborarea de acte adiţionale la contractele de finanţare. „Cererea de rambursare a cheltuielilor poate fi depusă până la sfârşitul lunii septembrie 2009. De asemenea, sumele care trebuie plătite beneficiarilor se ridică la aproximativ 90 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat al APDRP.

În zilele următoare, agenţia va comunica beneficiarilor când trebuie să se prezinte pentru semnarea actului adiţional la contractul de finanţare, a anunţat Octavian Ciprian Alic, director general interimar al APDRP.

Rambursarea plăţilor Sapard mai întârzie cel puţin 3-4 luni

Rambursarea fondurilor europene pentru agricultură prin programul Sapard de către Comisia Europeană (CE) se va efectua de abia peste 3-4 luni, şi aceasta doar dacă se va reuşi ca planul de acţiune al APDRP, care a fost considerat necorespunzător, să fie refăcut şi apoi aprobat de către CE, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu.

Articol publicat în revista Ferma, 2009
 

Vizualizat: 752 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?