Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ProCredit Bank garantează succesul în agricultură

Publicat: 12 octombrie 2010 - 12:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

„La ProCredit Bank am găsit produsele potrivite pentru investiţii în agricultură şi oameni flexibili care ştiu ce înseamnă agricultura”, spune cu mulţumire Daniel Ţonea, un întreprinzător din oraşul Băileşti, judeţul Dolj, care a ales ProCredit Bank pentru a-şi finanţa şi dezvolta activitatea în agricultură.

Click pe poza pentru galerie!

În urmă cu doi ani, Daniel Ţonea a decis că poate să înceapă o afacere în domeniul agricol. Acum acesta lucrează aproximativ 800 de hectare de pământ, cultură mare de grâu, rapiţă şi porumb şi mai deţine şi alte afaceri în domeniul zootehniei şi comerţului.

Cu toate acesta, fermierul nostru consideră că este abia la început şi spune că mai are multe de făcut pentru a ajunge cu afacerea acolo unde îşi doreşte. Însă, se declară încrezător în potenţialul de dezvoltare al agriculturii şi este gata să înfrunte greutăţile inerente afacerilor aflate la început de drum.

 

Finanţare specializată de la ProCredit Bank

Şi, pentru că fiecare afacere are nevoie de susţinere, a căutat finanţare specializată pentru proiectele sale. Decizia de a alege ProCredit Bank a fost una bine documentată şi, încă de la primele întâlniri, relaţia a fost una de calitate, bazată pe încredere şi respect pentru munca fiecăruia.

Dacă primele credite au fost utilizate pentru îngrăşământ şi seminţe, acum Daniel Ţonea are mai multe planuri de investiţii şi nu este speriat de ceea ce îl aşteaptă. A apelat la ProCredit Bank pentru a pune în aplicare un nou proiect în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, proiect cofinanţat din

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). „Ne-am dezvoltat în fiecare an şi ne propunem asta şi în viitor. Trebuie să mai cumpăr utilaje (un tractor, un plug şi o maşină de erbicidat) şi vreau să cumpăr teren, întrucât cea mai mare parte este luată în arendă. Ne dorim ca la anul să ajungem la o mie de hectare. Căutăm să fie aici în zonă, ca să ne fie accesibil”, spune Daniel Ţonea despre planurile sale.

 

„Trebuie să muncim mai mult!”

Despre starea agriculturii în această perioadă, Daniel Ţonea are o părere foarte clară şi bine formată.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile nu merg aşa rău. Îmi doresc şi eu mai multe subvenţii, de exemplu, însă niciodată nu întrunim condiţiile ideale. Cred că tot ceea ce vedem pe la televizor şi în ziare întreţine o stare negativă şi nu este bine. Nu trebuie să aşteptăm, trebuie să ne apucăm de treabă şi să muncim mai mult”, spune acesta.

Subliniind importanţa unor relaţii de afaceri de încredere, fermierul Ţonea spune despre sine că este statornic şi, odată începută o colaborare avantajoasă, nu renunţă uşor, chiar dacă mai apar piedici.

„Există înţelegere, oamenii de la ProCredit Bank sunt flexibili şi bine instruiţi în domeniu. Eu sunt la început, iar planurile mele constituie partea cea mai frumoasă. O să vedem ce o să fie si pe mai departe, dar pentru agricultură o să lucrez întotdeauna cu ProCredit Bank”, a precizat Daniel Ţonea.

Vizualizat: 469 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
pentru credit de investitie
|
12. 19, 2010. Sunday 15:36
daca totul e frumos la credit bank care a fost dobinda la eur sau lei adica total costuri pe an la credit.eugenmovila@yahoo.com
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?