Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ 2021-2027

Publicat: 23 martie 2020 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Două scenarii pentru plafonarea subvenţiilor agricole!

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii negociază cu Comisia Europeană două variante privind plafonarea subvenţiilor agricole după 2020, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. „Poziţia oficială a Guvernului României, a Ministerului Agriculturii, privind plafonarea este următoarea: avem două variante de negociere. In primul rând, plafonarea voluntară, după o analiză socio-economică internă, cu plata redistributivă, iar o a doua variantă este plafonarea la 300.000 de euro, sigur, în afara cheltuielilor legate de forţa de muncă”, a spus Adrian Oros, la Conferinţa Naţională a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultura Performantă, desfăşurată pe 6 februarie 2020, la Bucureşti.

Cioloş: Banii tăiaţi să rămână în fermă!

Prezent la acelaşi eveniment, europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele Grupului Renew Europe şi membru al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a spus că România nu pierde banii pe care nu îi vor mai primi fermele mari în cazul plafonării subvenţiilor, dar reprezentanţii ţării noastre trebuie să negocieze astfel încât acele sume să rămână chiar în fermele de la care vor fi tăiate. „S-ar putea negocia ca suma să rămână chiar în acea fermă, cu condiţia ca banii să fie atribuiţi unor măsuri de investiţii în tehnologia digitală pentru fermă, în valorificarea produselor pe piaţă, în atragerea de tineri şi crearea de locuri de muncă în ferme şi în procese de diversificare a activităţii din fermă, care să fie favorabile şi comunităţii pe teritoriul pe care ai terenurile agricole”, a spus Cioloş.


Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 473 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?