Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Plăţi directe „mai direcţionate”, după 2020

Publicat: 05 iulie 2018 - 19:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O nouă rundă de discuţii cu privire la viitorul Politicii Agricole Comune s-a consumat recent la Bruxelles, sub coordonarea Bulgariei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

 

Cu această ocazie, s-a subliniat încă o dată importanţa plăţilor directe, iar concluzia generală este că modul în care acestea sunt concepute ar putea fi îmbunătăţit în continuare, făcându-le „mai echitabile, mai direcţionate şi eficace pentru fermierii din întreaga UE”. Totodată, a fost evidenţiată contribuţia fermierilor la protecţia mediului şi la atenuarea schimbărilor climatice. Miniştrii au solicitat un nivel mai înalt al pretenţiilor în materie de mediu a PAC, cu condiţia ca fermierii să fie răsplătiţi în mod corespunzător pentru furnizarea acestor bunuri publice. Nu în ultimul rând, s-a discutat despre necesitatea de a menţine zone rurale reziliente şi pline de vitalitate, în special prin crearea de locuri de muncă, promovarea creşterii şi favorizarea reînnoirii generaţiilor în sectorul agricol. „Avem responsabilitatea de a pune bazele unei politici moderne care răsplăteşte fermierii în mod corespunzător pentru faptul că furnizează bunuri publice de mare valoare, precum securitatea alimentară, combaterea schimbărilor climatice şi protecţia zonelor rurale”, a ţinut să precizeze Rumen Porojanov, ministrul bulgar al Agriculturii, alimentaţiei şi silviculturii.

Sere_b

Planul UE privind cuturile proteice
Comisia a informat Consiliul cu privire la intenţiile sale pentru planul UE privind proteinele, pentru a aborda deficitul semnificativ şi de lungă durată de furaje proteice din spaţiul comunitar. Planul, care urmează să fie publicat la sfârşitul anului 2018, se va axa pe cercetare şi inovare, pe provocările agronomice şi avantajele pentru mediu aduse de culturile proteice, pe dezvoltarea de lanţuri de aprovizionare/valorice şi potenţialul de piaţă pentru proteinele de origine vegetală din UE în diferite segmente de piaţă. Miniştrii au salutat iniţiativele Comisiei şi au subliniat importanţa abordării chestiunii într-un mod compatibil cu protecţia mediului şi combaterea despăduririlor.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

Vizualizat: 68 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?