Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ilie Popescu: Îmi asigură un venit suplimentar de 500.000 de euro anual. Ce afacere a făcut fermierul?

Publicat: 16 noiembrie 2022 - 13:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Suprafeţele lucrate de fermierul Ilie Popescu sunt comasate în proporţie de 99,9%. Are doar parcele mari şi foarte mari, iar asta i-a dat posibilitatea de a-şi optimiza foarte mult costurile.

Anul trecut a mai cumpărat o fermă de 1.700 de hectare, achiziţie care l-a costat în jur de 4 milioane de euro. Dar pe lângă activitatea agricolă, acesta a investit şi în producţia de energie verde, construind un parc fotovoltaic în imediata vecinătate a silozurilor, care funcţionează din 2013. Acesta ocupă 4,5 hectare şi are o capacitate de producţie de 1,658 MW. „Este cea mai bună afacere pe care am făcut-o până acum. Îmi asigură un venit suplimentar de 500.000 de euro anual”, a ţinut să precizeze antreprenorul oltean.

ilie popescu 2022 fotovoltaice 2_b

Pentru că investiţia este extrem de rentabilă, are acum în derulare alte două proiecte ce vizează creşterea puterii instalate cu 2x5 MW, prin construirea a încă 10.000 de panouri fotovoltaice. Suprafaţa alocată va fi de aproximativ 7 hectare pentru fiecare unitate. Această nouă investiţie îl costă 6,3 milioane de euro şi ar trebui amortizată în zece ani.

ilie popescu 2022 fotovoltaice_b

Citeşte aici un reportaj în ferma condusă de acesta - Olt Piess SRL!

Vizualizat: 4176 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?