Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DOAR 52% DIN SUBVENŢIA LA MOTORINĂ

Publicat: 02 decembrie 2019 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat, pe 18 octombrie 2019, că a început plata ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură în trimestrul II din 2019.

Potrivit APIA, fermierii primesc acum doar 52,67% din acest ajutor. Agenţia de Plăţi nu a precizat însă de ce plăteşte fermierilor doar jumătate din acest sprijin financiar, nici dacă şi când vor primii agricultorii restul de bani.
Mai exact, fermierii ar trebui să primească, în total, peste 194,7 milioane lei, pentru 102,7 milioane de litri de motorină utilizată pentru lucrări agricole şi de îmbunătăţiri funciare în perioada în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2019. APIA a plătit însă doar 102,6 milioane lei, pentru un număr de 17.703 beneficiari şi o cantitate de motorină de 54,1 milioane de litri. Pentru sectorul vegetal au fost plătiţi 92 milioane lei (pentru 48,5 milioane litri), pentru sectorul zootehnic - 9,96 milioane lei (5,2 milioane litri), iar pentru fermierii din sectorul de îmbunătăţiri funciare - 587.941 lei (310.109 litri). Valoarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată pentru anul 2019 este de 1,8959


Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

 

Vizualizat: 789 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?