Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cosmin Micu despre roadele unei colaborări de succes cu ProCredit Bank

Publicat: 28 august 2022 - 17:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Culturile sănătoase cresc cu răbdare, însă cheltuielile nu pot aștepta. Pentru a se bucura de roadele muncii lor și pentru a depăși provocările sezoniere, fermierii au nevoie de susținere și de parteneriate solide.

Cosmin Micu, fondatorul Procereal Agrosan din Mănăștur, județul Arad, ne-a vorbit despre afacerea sa de succes, dezvoltată cu ajutorul ProCredit Bank prin finanțări totale în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

Cosmin Micu despre roadele unei colaborari de succes cu ProCredit Bank 1_b

Reporter: Cum a început povestea Procereal Agrosan?

Cosmin Micu: Din pasiune. Mi-a plăcut agricultura din copilărie. Îmi amintesc că veneam la fermă în sezonul de recoltare al sfeclei și eram curios și implicat în activitate.

Afacerea a luat naștere în anul 2000, după desființarea întreprinderilor agricole de stat. Tatăl meu a trecut atunci în mediul privat, iar în 2004 am intrat și eu. În 2007 am înființat compania.

Reporter: Care este parcursul ProCereal Agrosan?

Cosmin Micu: Lucrăm 1500 ha, dar am început cu 20-30 ha. Ne ocupăm de cultivarea cerealelor, cu trei culturi de toamnă și două de primăvară. Producem 15-20 de mii de tone pe an, iar recoltele pleacă, preponderent, spre export. Parcul agricol numără o gamă largă de utilaje, pentru că luăm ce e mai bun de la fiecare producător. Prestăm servicii și pentru alte ferme, ne ocupăm de aproximativ 500 de ha, și avem spații de depozitare pentru 20.000 de tone.

Cosmin Micu despre roadele unei colaborari de succes cu ProCredit Bank 2_b

Reporter: Cum a contribuit ProCredit Bank la dezvoltarea companiei?

Cosmin Micu: Pentru mine a fost extrem de important să am acces la finanțare, ca să pot susține planurile de dezvoltare.

La ProCredit Bank am ajuns în 2010, cu o nevoie de creditare de 210.000 de euro pentru un utilaj. Am mai achiziționat și alte utilaje treptat, iar în 2015 am investit în infrastructură. Investiția realizată prin finanțare se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, direcționată către construirea de silozuri, hale și platforme betonate. Toate au fost realizate cu ajutorul ProCredit Bank. Am avut încredere în acest partener, este o bancă flexibilă, orientată către dezvoltarea afacerilor.

Reporter: Cum e să lucrezi cu consilierul de business ProCredit Bank?

Cosmin Micu: ProCredit Bank chiar este o bancă orientată către client. Avem o colaborare foarte bună și apropiată, un lucru care ajută enorm la dezvoltarea businessului, indiferent că vorbim de nevoi de creditare sau de gestionare financiară. ProCredit Bank este partenerul nostru de încredere de 12 ani și avem o relație care, de multe ori, depășește zona profesională. ProCredit Bank este de-a casei, cum s-ar spune, și sunt mândru de această colaborare de succes. Este important să îți cunoști partenerii, să ai o persoană pe care să te poți baza atunci când ai nevoie.

 

un articol de ProCredit Bank

mai multe pe această temă www.procreditbank.ro

 

Vizualizat: 1748 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?