Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cine are interesul să importăm toată mâncarea din Occident?

Publicat: 17 noiembrie 2009 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În timp ce programul “Rabla” pentru autoturisme a suferit modificări consistente (beneficiarii vor primi bani mai mulţi pentru o maşină predată la casat etc.), “Rabla pentru tractoare” nu pare să intereseze prea mult autorităţile. După toate aparenţele, “Rabla pentru tractoare” va continua să se aplice şi anul viitor, însă în aceleaşi condiţii ca la acţiunea precedentă.

Click pe poza pentru galerie!

Lucru care nu-i satisface, evident, pe producătorii agricoli, dar nici pe dealerii de maşini agricole din ţara noastră.


Tractoarele sunt prea scumpe pentru fermierii români

Desigur, principalul neajuns ramâne suma de bani primită de beneficiar: 17.000 de lei. Bani care nu-i ajută aproape deloc pe fermieri, deoarece sunt insuficienţi pentru achiziţionarea unui tractor nou.

Un tractor bunicel costă între 20.000 – 50.000 de euro. Dacă predă un tractor uzat, fermierul se alege cu 17.000 de lei. (echivalentul a 4.000 de euro). Ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să completeze diferenţa de bani. De unde ?

Ştim că bugetul statului e aşa cum e şi trebuie să facem economii. Însa nu la agricultură. Actualmente, importăm 70-80 la sută din mâncare din UE. Ştiţi ce o să se întample dacă ignorăm fermierii români? În scurt timp, vom ajunge să importăm toate alimentele din Occident, nu doar atât cât aducem astăzi.

Mai multe informaţii puteţi obţine aici.
Vizualizat: 532 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?