Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cea mai mare SERĂ din sticlă este în TIMIŞ şi are 17.000 mp!

Publicat: 04 octombrie 2017 - 21:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sera din Biled este realizată cu o investiţie 100% românească şi este cel mai mare proiect din ultimii 12 ani în sectorul horticol de la noi. În sera aflată la 20 de kilometri de Timişoara vor fi produse roşii de cea mai bună calitate.

Silvia Răileanu Intreprindere Individuală (proprietarul serei) împreună cu clusterul Holland House of Horticulture şi cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, inaugurează cea mai modernă seră realizată în România în ultimii 12 ani. Acest proiect este realizat cu fonduri europene şi derulat prin intermediul AFIR şi CRFIR 5 Vest.
Sera de la Biled se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp fiind astfel cea mai mare seră pe structură de sticlă (ca suprafaţă), din România.
În ziua de 19 octombrie 2017 are loc evenimentul de inaugurare a serei timişene. Cu această ocazie sunt aşteptaţi investitori, oficialităţi din Ministerul agriculturii, asociaţiile de profil şi institutele de cercetare, autorităţi din Timiş. Din sursele noastre, şi-au confirmat deja participarea Victor Lăcătuş, cunoscut cercetător şi susţinător al culturilor legumicole acoperite, Costel Vînătoru (Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău), Valeriu Tabără şi Aurel Tănase (preşedinte OIPA Legume-Fructe).

Cine va vorbi despre sera de la Biled
Inaugurarea oficială a investiţiei va fi însoţită de discursurile gazdei - Silvia Răileanu - şi ale invitaţilor, printre care:
• Reprezentant al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos
• Emar Gemmeke - Consilier pentru agricultura din partea Ambasadei Regatului Tarilor de Jos
• Reprezentant Guvern
• Aad Verbakel - Presedinte a VB Greenhouses (dezvoltatorul general) si al clusterului Holland House of Horticulture
• Cristian David, Primar Biled - impactul investiţiei  asupra comunei Biled
• Reprezentant din partea AFIR
• Reprezentant CEC - banca furnizoare a creditului pentru investiţie

Va fi organizată o vizită în seră pentru a putea fi explicate "pe viu" sistemele implementate:
- încălzirea şi eficientizarea consumului de energie prin folosirea de apă geotermală şi boiler;
- ventilaţie;
- irigaţii şi eficientizarea consumului de apă prin drenaj care ajunge la 40% şi eficientizarea utilizării substanţelor nutritive;
- umbrire şi economisire de energie cu ecrane de ultimă generaţie;
- crearea mediului ideal pentru creşterea roşiilor (inclusiv software de ultimă generaţie, sistem de ceaţă, de presiune înaltă etc.);
- dezvoltarea corectă a mediului de înrădăcinare a plantelor prin utilizarea celui mai nou substrat natural de pe piaţă, cu durata de viaţă mare şi grad de oxigenare foarte mare, din coajă de nucă de cocos.

Revista FERMA va fi la Biled pentru a vă aduce la cunoştinţă cifre, date, provocări şi perspective legate de investiţia horticolă.

sera biled_b

Vizualizat: 1434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?