Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CÂND şi CUM se împart ULTIMII BANI EUROPENI pentru INVESTIŢII în FERME!

Publicat: 11 mai 2018 - 10:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ultimele fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea fermelor prin Submăsura 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) vor fi scoase la bătaie în acest an.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare prin Submăsura 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole va fi deschisă, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie 2018.

70% DIN BANI PENTRU ZOOTEHNIE, 30% PENTRU SECTORUL VEGETAL

Vor fi disponibili aproape 200 de milioane de euro, toată alocarea rămasă în Program. Ca noutate faţă de sesiunile anterioare, 70% din bani vor fi alocaţi proiectelor din sectorul zootehnic şi doar 30% sectorului vegetal, a anunţat Iulian Bucătaru, director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 5 Vest, la o conferinţă despre noutăţile PNDR pentru 2018, organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în data de 8 mai.

conferinta-afir-timis_b

Iată, pe scurt, ce am mai aflat de la reprezentanţii CRFIR 5 Vest:
Pragul de calitate pentru proiectele depuse în prima etapă pe sM 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole ar putea fi coborât la 65 -70 de puncte;
• Vor fi modificate o parte din punctajele aferente criteriilor de selecţie;
Cooperativele nou înfiinţate pot depune cereri de finanţare în orice moment de la constituire. Nu mai există obligaţia ca acestea să fie înfiinţate cu minimum şase luni înainte de depunerea proiectului;
Submăsurile 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri şi 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici ar putea fi deschise după 15 mai, deşi, iniţial, se estima că sesiunile vor fi lansate în toamna anului 2018;
• MADR ar putea lua în calcul redistribuirea unei părţi din banii necheltuiţi pe anumite submăsuri din PNDR 2020 către submăsurile pentru care există foarte multe solicitări de finanţare.

La începutul lunii mai, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că, pentru submăsurile PNDR deschise în 2018, criteriile generale de eligibilitate vor fi aceleaşi ca în sesiunile anterioare. Vor apărea însă câteva modificări în ceea ce priveşte alocarea, pragurile de calitate şi acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecţie.

Toate aceste elemente sunt, deocamdată, în faza de discuţii şi vor fi stabilite împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR, în urma consultării Comitetului de Monitorizare, a precizat AFIR.

Vizualizat: 2110 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?