Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Campioni la nereguli cu bani europeni

Publicat: 02 decembrie 2019 - 15:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„România a lucrat şi lucrează corect din punct de vedere al sumelor primite de la Uniunea Europeană”, iar „fermierii români au beneficiat corect de aceste sume”, a afirmat ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea, referitor la raportul OLAF (Oficiul Antifraudă al UE) care arată că, în perioada 2014-2018, România a fost ţara din Uniunea Europeană (UE) care a raportat cele mai multe fraude privind fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală. 

„Interpretările sunt legate poate de numărul mare de fermieri” din ţara noastră care beneficiază de fonduri UE, a mai spus Daea, citat de Agerpres.
Potrivit raportului citat, România a raportat, în perioada 2014-2018, 250 de fraude şi 2.219 nereguli în sectorul de dezvoltare rurală, fiind pe primul loc în UE. La plăţile directe pentru fermieri, România a raportat 221 de fraude în aceeaşi perioadă, pe primul loc în UE şi 762 de nereguli neconsiderate fraude, pe locul doi după Italia.

După cuantumul fondurilor fraudate, Polonia ocupă primul loc, raportând fraude în valoare de 109,8 mil. euro, urmată de România, care a raportat fraude de 62,2 mil. euro, de Franţa (28,9 mil. euro) şi de Bulgaria (25 mil. euro).

În ceea ce priveşte modalităţile de fraudare a fondurilor UE, România este pe primul loc la numărul documentelor „false ori falsificate” şi pe locul doi în privinţa „solicitărilor false” de finanţare, după Italia.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 593 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?