Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bugetul UE pentru 2020

Publicat: 29 noiembrie 2019 - 15:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parlamentul European a adoptat, pe 23 octombrie 2019, poziţia asupra bugetului Uniunii Europene pe 2020, în valoare totală de aproape 171 miliarde euro în credite de angajament (ceea ce UE se angajează să investească în 2020 sau în anii următori, deoarece proiectele şi programele se derulează pe mai mulţi ani), reprezentând o creştere de aproximativ 2,7 miliarde euro faţă de proiectul de buget al Comisiei Europene. În credite de plată (ceea ce va fi cheltuit în mod concret în 2020), bugetul UE propus de Parlamentul European pentru anul viitor se ridică la 159 miliarde euro.

Eurodeputaţii au suplimentat cu mai mult de 2 miliarde de euro, faţă de propunerea Comisiei Europene, acţiunile de combatere a schimbărilor climatice. Au primit mai mulţi bani şi Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor (YEI), programele Erasmus+ şi domenii precum IMM-urile, cercetarea, digitalizarea, migraţia şi politica externă, inclusiv capitolele pentru dezvoltare şi ajutoare umanitare.

foto-pag24n119_b
După această etapă, vor avea loc negocieri cu Consiliul UE, urmând votul final în plenul Parlamentului European în perioada 25-28 noiembrie 2019. Dacă nu se ajunge la un acord, Comisia Europeană trebuie să prezinte un nou proiect de buget.


Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

 

Vizualizat: 772 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?