Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Banca Comercială Carpatica sprijină agricultura românească

Publicat: 10 iulie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Banca Comercială Carpatica vine în sprijinul agriculturii, oferind produse de creditare adaptate nevoilor de finanţare ale producătorilor agricoli. Astfel, banca are în portofoliu credite APIA (pentru bunăstarea păsărilor şi porcinelor, APIA SAPS şi APIA AXA II), creditul Agricol şi creditul Rădăcini

Click pe poza pentru galerie!

Creditele APIA sunt cuprinse în programul de finanţare derulat în baza unei convenţii încheiate între Banca Comercială Carpatica şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Creditul Agricol are ca obiectiv sprijinirea sectorului agricol, prin punerea la dispoziţia producătorilor agricoli a fondurilor necesare susţinerii activităţii curente proprii desfăşurate. Creditul se adresează persoanelor juridice şi asimilate acestora, care exploatează terenuri agricole sau efective de animale, în scopul obţinerii producţiei agricole destinate comercializării şi/sau derulează activităţi legate de piscicultură, acvacultură sau apicultură. Perioada de creditare este de maxim 12 luni, costurile creditului pot fi personalizate şi se pot utiliza mai multe tipuri de garanţii.

Creditul “Rădăcini” este un produs destinat achiziţionării de terenuri agricole, fie ele intabulate sau neintabulate, precum şi reabilitării acestora în vederea exploatării agricole. Beneficiarii creditului „Rădăcini” pot fi producătorii agricoli persoane juridice şi cei asimilaţi acestora, care sunt organizaţi conform legii şi desfăşoară activităţi legale potrivit actului constitutiv.

Perioada de creditare este extinsă, de maxim 10 ani, un avantaj major al acestui produs fiind perioada de graţie de maxim 2 ani pentru plata principalului. Banca Comercială Carpatica nu solicită aport propriu în cazul în care beneficiarul creditului are în proprietate un teren în suprafaţă cel puţin egală cu cea a terenului/terenurilor care se doreşte a fi achiziţionat(e) prin creditul oferit, iar pentru celelalte situaţii cuantumul aportului propriu este de minim 10% din valoarea fără TVA a terenului/terenurilor ce urmează să fie achiziţionat(e).

Prin intermediul creditului “Rădăcini”, banca va putea finanţa şi societăţile start-up pentru achiziţia terenurilor în suprafaţă cel puţin egală cu cea a terenurilor aflate în proprietatea lor. Rambursarea creditului se poate face în tranşe, conform unui grafic de rambursare ce poate fi structurat în funcţie de nevoile firmei.

„Oferim creditul Rădăcini - cu un nume cât se poate de sugestiv, pentru a ne adresa cât mai specific necesităţilor fermierilor, având în vedere că în momentul de faţă există un număr foarte mare de terenuri cu potenţial în zone agricole, dar care sunt nelucrate. Este un credit căruia i-am ataşat multiple avantaje, tocmai pentru a fi cât mai uşor de accesat şi de rambursat, ţinând cont de sezonalităţile specifice agriculturii. Astfel, unul dintre principalele beneficii este perioada de graţie de maxim 2 ani pentru plata principalului, în funcţie de termenul estimat pentru recoltarea şi comercializarea producţiei obţinute din exploatarea suprafeţelor achiziţionate din credit”

George Ciobănaşu, Director General Adjunct al Băncii Comerciale Carpatica

Vizualizat: 671 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?