Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Autorizaţi la plată, dar fără bani în cont! De ce întârzie plăţile APIA?!

Publicat: 28 februarie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mai mulţi fermieri se plâng că nu au primit nici un ban din subvenţiile pe 2019, deşi au fost autorizaţi la plată de APIA.

 

Bani_b

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a explicat de ce întârzie banii: după autorizarea la plată a fermierilor, APIA solicită banii către Ministerul Agriculturii, apoi MADR solicită fondurile către Ministerul Finanţelor. De aici, banii merg către MADR, apoi către APIA şi, în cele din urmă, către conturile fermierilor care au decizii de plată. Acest circuit poate dura destul de mult. Potrivit şefului Agenţiei de Plăţi, până pe 7 februarie, APIA a făcut efectiv plăţile pentru fermierii autorizaţi la plată până pe 29 ianuarie, iar din 10 februarie a început să plătească fermierii autorizaţi la plată până pe 5 februarie 2020.

„De ce este acest decalaj? Este circuitul, noi solicităm ministerului (Agriculturii -n.red.), ministerul (ministerul Agriculturii solicită - n.red.) Ministerului Finanţelor şi invers. Vreau să vă asigur că APIA are asigurate, prin grija ministerului, fonduri pentru a plăti toate subvenţiile”, a spus Adrian Pintea la Sibiu, la o întâlnire cu crescătorii de ovine.
Potrivit APIA, până pe 6 februarie 2020, 819.254 fermieri au fost autorizaţi pentru plăţile regulare aferente anului de cerere 2019, reprezentând 97,02% din totalul fermierilor eligibili. Aceştia au de primit 1,023 miliarde de euro.

Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 987 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?