Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricover se extinde spre Vest

Publicat: 28 aprilie 2017 - 01:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricover Credit IFN, prima instituţie financiară non-bancară din România specializată exclusiv pe creditarea fermierilor, a deschis, la Timişoara, prima sucursală din regiunea Banatului. Aceasta va deservi toată zona de vest a ţării.

Creşterea numărului de clienţi şi posibilitatea customizării soluţiilor de finanţare reprezintă principalele argumente în favoarea consolidării prezenţei în regiunea Banatului, unde Agricover Credit a dezvoltat deja o serie de parteneriate cu fermierii. „Suntem nebirocatici şi venim cu soluţii pentru cei care au nevoie de bani, pentru a pregăti culturile, pentru a cumpăra inputuri, pentru achiziţii de terenuri, de utilaje şi echipamente agricole, în acest caz chiar şi la mâna a doua. În acest moment, suntem la un nivel de plasament de aproape un miliard de lei”, declara Robert Rekkers, director general Agricover Credit, în faţa reprezentanţilor mass-media.

Agricover-01_bPentru că în România totul a devenit prea birocratic şi complicat, Agricover Credit promite să ofere alceva: mai multă flexibilitate şi mai puţine hârtii. De asemenea, timpii de aşteptare până la acordarea creditului sunt mult mai mici decât în cazul institutelor bancare. „Banatul este o zonă unde vrem să creştem mai mult. Avem aici câteva sute de fermieri pe care îi finanţăm, toate categoriile de fermieri, de la cei cu 40 de hectare până la mari fermieri. Avem plasamente de peste o sută de milioane de lei. Există aici un mare potenţial”, remarca olandezul.

Printre fermierii invitaţi să participe la deschiderea filialei de la Timişoara s-au numărat şi fraţii Zifceak, proprietarii Maxagro, societate care exploatează peste 10.000 de hectare în judeţul Timiş. „Avem această colaborare cu Agricover deja de 6-7 ani. Toate produsele lor sunt orientate către fermier, dar ce este poate mai important, dacă ai nevoie de un credit, lucrurile sunt mult mai simple decât dacă ai apela la o bancă. Pentru noi, acest produs cu motorina ne-a picat ca o mănuşă pentru că subvenţiile nu erau încă intrate şi aveam nevoie de acei bani pentru a înfiinţa culturile. Fermierul român are nevoie de finanţare. Noi ne dorim în continuare să facem achiziţii de terenuri şi avem nevoie de linii de credit pentru a acoperi aceste costuri, de a ne susţine campaniile agricole pentru a putea cumpăra inputuri”, spunea Ianco Zifceak.

Motorină cu plata la recolta este un produs lansat de Agricover Credit în noiembrie anul trecut, cu scopul de a susţine activitatea fermierilor şi a le asigura simplu şi rapid motorina de care au nevoie pe tot parcursul anului, fără grija lipsei de lichidităţi până la recoltă.

Odată cu deschiderea punctului de lucru de la Timişoara, numărul locaţiilor în care Agricover Credit IFN este prezent a crescut la şapte. Tot anul acesta va fi deschisă şi o sucursală la Craiova. Echipa din Banat este coordonată de doamna Mihaela Mihai.

Agricover-02_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 2260 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?