Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VEŞTI AMARE pentru CONSUMATORI. Pâinea ar putea să se scumpească!

Publicat: 29 aprilie 2020 - 13:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Principalul motiv: preţul crescut al grâului şi al făinii

În viitorul apropiat, preţul pâinii ar putea să crescă inevitabil, consideră Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie ROMPAN.

“Vreau să vă spun că în ultimele două luni preţul grâului a crescut cu 20-30 euro pe tonă, iar preţul făinii a început să crească şi el.  
Deja, este o creştere de 20 la sută la făină! Pâinea nu se face din făină? Poţi să-ţi permiţi să cumperi o făină mai scumpă şi să dai o pâine mai ieftină? Numai pe vremea comuniştilor se făcea aşa ceva, se lua dintr-o parte şi se dădea la pâine. Acum preţurile sunt libere, se formează în piaţă şi piaţa reglează totul, adică pui de accord preţurile de vânzare cu costurile tale de producţie!”, ne-a declarat Aurel Popescu.

Liderul ROMPAN nu a putut face o estimare cu cât se va scumpi pâinea noastră cea de toate zilele pentru că nu ştie unde se va opri preţul grâului! “Dacă va ploua, aşa cum anunţă meterologii, în partea de sud şi sud-est a ţării, e o treabă încă bunicică. Dar dacă nu plouă, părerea mea este că preţurile la grâu vor creşte în continuare. Şi implicit producătorii vor scumpi pâinea!”, a precizat Aurel Popescu.

Fabrica de paine_b

Vizualizat: 356 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!