Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valentin Popa: Dacă tot are ministerul pretenţia să mărim producţia, aşteptăm un sprijin concret pentru fermieri! VIDEO

Publicat: 29 martie 2020 - 10:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În Sohatu, judeţul Călăraşi, campania agricolă de primăvară a debutat cu umiditate suficientă în sol şi cu vreme numai bună pentru semănat floarea-soarelui.

Când l-am sunat sâmbătă, 28 martie, Valentin Popa era în câmp, acolo unde, chiar şi în vremuri de pandemie, agricultura şi natura îşi urmează cursul ei firesc.
"Nu am dificultăţi până acum, sămânţa am procurat-o în urmă cu 30 de zile, la fel şi erbicidele şi îngrăşămintele le-am luat din timp. Am avut probleme cu pompa de ad-blue la un tractor, s-a defectat chiar înainte să intru în câmp şi deja au trecut 10 zile de când am comandat-o. Dar m-au sunat de la firmă că luni (n.r. 30 martie) va ajunge pompa din Germania, ca să poată să o monteze pe tractor. Aici, la partea cu piesele de schimb, se simt într-adevăr efectele crizei, pentru că sunt întârzieri mari la comenzile ce vin din exterior", spune fermierul din Călăraşi.
În acest sezon Vali Popa a semănat mazăre pe 3 hectare, care e deja răsărită şi a pregătit 40 de hectare pentru floarea soarelui şi 70 de hectare care urmează să fie semănate cu porumb.

"CULTURA NU AŞTEAPTĂ DUPĂ NOI!"
Referitor la solicitarea Ministrului agriculturii ca fermierii să mărească producţia, fermierul spune că atunci când ai pretenţii trebuie să vii şi cu soluţii de finanţare pentru agricultori, pentru a-i susţine în această perioadă. Valentin Popa îi invită pe guvernanţi să iasă în câmp şi să vadă realitatea cu care se confruntă producătorii agricoli în această perioadă.

 
VEDEŢI întreaga discuţie cu fermierul din Sohatu AICI, în materialul video: CELULA DE CRIZĂ FERMA - cu Valentin Popa, fermier Călăraşi

Valentin Popa_b

Valentin Popa_b

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 2032 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?