Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valentin Popa a băgat discul în grâul uscat de seceta extremă

Publicat: 25 aprilie 2020 - 19:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Fermierii plâng grânele arse de soare

Câmpuri de sute de mii de hectare din sudul ţării cultivate cu cereale sunt complet uscate de arşiţă. Agricultorii nici nu mai speră la ploaie, iar unii au decis deja să întoarcă cultura de grâu.

tractor-in-grau_b

“Aşa arată cultura de grâu la ora asta… Domnilor guvernanţi, dumneavoastră ştiţi ce se întâmplă cu agricultura la ora actuală? Am impresia că nu vă interesează”, scrie Valentin Popa pe pagina sa de Facebook. Fermierul a publicat VIDEO AICI cum a intrat cu discul în cultura de grâu.

andrei-patru-2_b

În acelaşi timp, Andrei Petru scrie “Se usucă grâul pe deal după ce iarna a fost fără ninsori şi primăvara fără ploi. Ai milă Doamne, de noi! Fă să cadă ceva ploi! Să mai scăpăm de nevoi, că e vai şi-amar de noi. Pământul ăsta l-am udat cu multe lacrimi amare. Întotdeauna el ne-a dat bogăţie în hambare. Arde pământul sub noi. Necazuri avem şuvoi. Grânele pe câmp s-au ars, fără pâine am rămas. Când copiii cer mâncare, pe noi sufletul ne doare. Doamne, îţi cerem ajutor pentru bătrânii care mor. La Tine, Doamne, ne-nchinăm până din viaţă plecăm. Pământul de-l răcoreşti, rugămintea ne-mplineşti. Şi din suflet te rugăm: Doamne, nu ne părăsi!”

ion-olteanu-const-grau_b

Până şi cei mai optimişti agricultori se tem de seceta extremă şi efectele ei devastatoare.
Ion Olteanu Constantin a publicat imagini cu grâul în ferma sa şi a scris: “Cam 7 -10 zile mai rezistă grâul fără apă... deja este intrat în stres hidric, dar să nu ne pierdem speranţa. În partea de est a ţării lucrurile stau şi mai prost şi aşa se va întâmpla în toată ţara, DACA 2 săptămâni nu plouă. NE RUGAM LA DUMNEZEU!!! În acelaşi timp rugăm şi statul să reglementeze o lege a asigurărilor, dreaptă, onestă şi nu doar asiguratorii să câştige întotdeauna. CÂT DESPRE DESPĂGUBIRI ÎN SITUAŢIE DE CALAMITATE luaţi-vă gândul dragi şi încercaţi fermieri, doar vorbe goale veţi primi, visteria este atât de goală... cu atât mai mult anul acesta!”

grau-uscat-andrei-patru_b

Nici în zootehnie, situaţia nu este de neglijat. Sunt fermieri care au un însămânţat pajişti, au investit zeci de mii de lei şi seceta a uscat tot.
Ady Georgescu ne-a scris: Am semănat 8 ha de iarbă lângă fermă anul trecut bucuros că am prins-o, că a plouat anul trecut, dar se usucă anul ăsta din lipsa apei din sol. Undeva la 30 de milioane de lei vechi pe hectar am investit. Nu mai pun la socoteală şi lucrările, că am avut eu utilaje: arat, discuit, semănat şi tăvălucit.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.


Vizualizat: 9746 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?