Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un gest de o rară nobleţe! Bianca Mihaela Manda a donat 50 de saci cu ridichi la Casele de Copii din Olt

Publicat: 26 martie 2020 - 17:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii ştiu să facă fapte nobile. Astăzi, Bianca Mihaela Manda, o tânără legumicultoare din satul Colibaşi, comuna Strejeşti, judeţul Olt, a donat 50 de saci cu ridichi, aproximativ 25 mii de fire, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. Este un gest caritabil care poate fi urmat şi de alţi producători agricoli care stau cu legumele în solar!

“Am cultivat 10 ari cu ridichi, adică aproape jumătate din suprafaţa de producţie protejată. Nu aveam unde să vindem pentru că lumea stă în casă! În aceste condiţii am luat decizia să nu aruncăm legumele şi să le donăm acolo unde este nevoie! Aşa că am încărcat maşina şi am fost cu ea la Casa de Copii! Au primit cu mare bucurie! Ne-au mai rămas trufandale să donăm şi pe la mănăstiri, spitale, aşezăminte de bătrâni, pe unde putem!”, ne-a declarat Bianca Mihaela Manda.
Fermiera se ocupă de cultivarea legumelor de mai mulţi ani. În structura de producţie, pe lângă ridichi, are tomate, vinete, ardeioase. Marfa o vindea, de regulă, în pieţele din Braşov, Cluj şi Slatina.        

Speculanţi contaminaţi cu “virusul” îmbogăţirii!
„Noi suntem fermieri, asta-i marfa noastră, am produs-o cu sudoare şi nopţi nedormite, cu mari eforturi şi am vândut-o în pieţele agroalimentare şi nu a murit nimeni! Ne bucurăm că DGASPC Olt a avut curajul să primească nişte marfă de care avea atâta nevoie fără prea multe formalităţi! Din informaţiile mele, sunt unii furnizori de servicii, de produse alimentare care au contracte cu spitalele au dublat preţurile în această grea perioadă de pandemie. „Virusul” îmbogăţirii peste noapte i-a contaminat pe mulţi dintre speculanţii şi oportunişti!”, ne-a declarat inginerul Ion Păunel, liderul Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

saci donati_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 17358 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!