Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TAXA DE BUN PLATNIC. Ţi-ai achitat INTEGRAL tractorul? Vei plăti pentru asta!

Publicat: 07 aprilie 2020 - 22:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valentin Popa, agricultor din Sohatu, judeţul Călăraşi m-a sunat revoltat că nu înţelege de ce societatea de leasing îi pretinde o taxă pentru plata anticipată a tractorului achiziţionat în 2015, din moment ce acest lucru nu este prevăzut în contractul de leasing!

"Am achitat ieri (nr - 6 aprilie 2020) suma de 19 mii de lei, cât mai aveam de plată pentru tractorul pe care l-am cumpărat în leasing. Am sunat la compania BNP Paribas cu care am încheiat contractul, ca să-mi ridice gajul şi să închidă contul, având în vedere că am plătit integral suma datorată. Mi s-a cerut să plătesc un COMISION DE ÎNCHIDERE ANTICIPATĂ de 136,30 Euro!!! De ce? Nu există această prevedere în contract. Şi nu e vorba de bani, ci de faptul că e o mare nedreptate. Am fost bun platnic timp de 5 ani de zile, am plătit de multe ori cu 2-3 luni mai devreme ratele şi pentru asta mi se cere o taxă?! E ca o cămătărie cu acte-n regulă!", spune revoltat fermierul din Călăraşi.

Angajata societăţii de leasing i-a transmis lui Valentin Popa că, în mod normal, contractul se încheie la 1 august. Să lase frumuşel banii în cont până atunci sau să plătească taxa de 3,5% din capitalul rămas, pentru a-i închide contractul acum. Agricultorul a menţionat clar că vrea închiderea contractului, pentru că a achitat integral contravaloarea tractorului şi tot ce mai era de plătit. Mai mult, reprezentantul BNP Paribas i-a spus, la semnarea contractului, în 2015, că dacă va plăti anticipat i se va face şi un bonus, adică o reducere de bun platnic. Evident, nici această prevedere nu se regăseşte în contract. Deci, atenţie, fermieri, ce semnaţi!

În schimb, spune Valentin Popa, dacă s-a întâmplat de-a lungul anilor să întârzie 20 de zile cu plata ratei, a primit imediat notificare de penalizare cu 100 şi ceva de euro.
Vom cere şi societăţii de leasing un punct de vedere. Cert este că toate aceste taxe, penalizări şi notificări ar trebui stipulate în contractul iniţial. Dacă "debitorul ipotecar" îşi achită integral obligaţiile de plată, de ce trebuie să fie taxat pentru asta?!

Valentin Popa_b

foto ARHIVA FERMA

------------

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

   Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi AgroinfoVizualizat: 9444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?