Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tânăr fermier: AU ÎNCHIS PIAŢA! UNDE NE MAI VINDEM PRODUSELE?

Publicat: 14 martie 2020 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa Transilvania din Sibiu este închisă de astăzi, 14 martie, ca urmare a deciziei Consiliului Judeţean. Informaţia ne-a fost transmisă de Alexandru Cioloca, tânăr producător de pomi fructiferi din Aiud.

"Cum rămâne cu noi? Cei care producem alimente şi produse româneşti? Eu şi familia mea suntem producători de pomi fructiferi. Cu noi cum rămâne? Avem pomi de vânzare, care sunt perisabili şi nu rezistă o perioadă îndelungată. Avem la dispoziţie o lună toamna şi o lună primăvara să ne vindem marfa. Piaţa din Sibiu a fost închisă azi de la ora 17 (n.r. - 13 martie 2020). Prima închisă a fost piaţa din Câmpia Turzii. Vorbim de pieţe agroalimentare, prevăzute eventual cu acoperiş. Adica spatii in aer liber.
Principala noastră sursă era piaţa. Acolo vindem majoritatea pomilor noştri. De acolo ne veneau comenzi. Doar o mică parte din comenzi vin de pe internet. ÎNCHIDEREA PIEŢELOR NE AFECTEAZĂ foarte mult pe toţi cei care producem alimente şi material săditor. Am vorbit cu primarul şi directorul pieţei din Sibiu. Nu au nimic concret...", ne-a spus Alex Cioloca.

Tânărul producător spune că înţelege foarte bine riscul la care se expun atât cei care vând cât şi oamenii din jur, dar se întreabă de ce mai sunt deschise mall-urile, spre exemplu, spaţii închise în care intră mii de oameni zilnic!

"Închiderea pieţelor nu rezolvă chiar nimic, însă ne afectează foarte mult pe noi, producătorii!", adaugă Alexandru Cioloca.

Dacă doriţi să comandaţi pomi fructiferi din pepiniera familiei Cioloca găsiţi detalii AICI: PEPINIERA CIOLOCA

pepiniera cioloca 1_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 3445 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?