Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Studiu: SARS-CoV-2 NU SE RĂSPÂNDEŞTE prin animalele de la FERMĂ

Publicat: 06 aprilie 2020 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Studiile medicale ale Friedrich Loeffler Institut arată că porcii şi puii nu sunt susceptibili la noul virus SARS-CoV-2.

Se presupune că noul coronavirus SARS-CoV-2 provine de la lilieci şi a dus la o pandemie. Diverse institute de cercetare din întreaga lume investighează dacă poate infecta şi alte specii de animale. Institutul Friedrich Loeffler ( FLI ) a început în urmă cu câteva săptămâni studii de infectare pe porci, pui, lilieci şi dihori.

Rezultatele iniţiale arată că liliecii şi dihorii sunt susceptibili la infecţia cu SARS-CoV-2, dar porcii şi puii nu sunt.

Experimentele făcute de FLI arată că dihorii pot fi infectaţi eficient cu SARS-CoV-2, înmulţesc bine virusul şi îl transmit altor specii. Animalele au înmulţit virusul în principal în zonele superioare ale tractului respirator, dar nu au prezentat simptome ale bolii. Aceasta oferă un model de infecţie care ar putea ajuta la testarea vaccinurilor şi a medicamentelor împotriva SARS-CoV-2.

Porcii şi puii nu pot transmite Coronavirusul
Animalele din ferme adesea sunt în contact cu oamenii. Prin urmare, porcii şi puii au fost testaţi pentru sensibilitatea la SARS-CoV-2. S-a examinat dacă animalele infectate înmulţesc agentul patogen şi prezintă simptome ale bolii. Mai mult, s-au efectuat teste pentru a determina dacă aceştia pot excreta agentul patogen şi astfel pot prezenta un risc potenţial pentru om. În condiţiile testului, s-a descoperit că nici porcii şi nici puii nu sunt susceptibili de a fi infectaţi cu SARS-CoV-2. Conform cunoştinţelor acumulate de oamenii de ştiinţă până în prezent, acestea nu sunt afectate de virus şi, prin urmare, nu prezintă niciun risc potenţial pentru om.

pasari-si-porci-bunastare_b

Potrivit agrarheute.de, FLI evaluează în prezent toate datele. Rezultate complete despre efectele noului virus corona asupra animalelor sălbatice şi animalelor de la fermă sunt aşteptate la începutul lunii mai.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Vizualizat: 772 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?