Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STRIGĂTOR LA CER! HOŢII i-au DISTRUS GRÂUL, autorităţile ridică din umeri. CINE ÎI APĂRĂ PE FERMIERI?!

Publicat: 05 aprilie 2020 - 21:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De parcă nu ar fi fost de-ajuns că seceta a făcut ravagii în culturile de păioase şi agricultorii au fost nevoiţi să investească sume mari de bani pentru recuperarea grâului, iată că o nouă ameninţare, infractorul cu chip de om, distruge ceea ce a mai reuşit fermierul să salveze!

Şi acest caz NU este singular! Dragoş Bădiţa are 37 de ani şi lucrează 53 de hectare de teren arabil în satul Luciu, comuna Gura Ialomiţei, judeţul Ialomiţa. A semănat în toamnă întreaga suprafaţă cu grâu pentru sămânţă, o tonă la 5 hectare, sămânţă care ajunge la 4.200 de Euro tona!
"După ce că vremea este neprielnică din punct de vedere pluviometric, ne confruntăm cu vânturi puternice şi încercăm să facem tot posibilul să ne salvăm culturile, INFRACTORII NE DISTRUG MUNCA! În poze se vede cum a fost grâul cosit azi-noapte. Pe câmp aveam un băiat la pază. Dacă îi întâlnea pe infractori, cum şi cu ce se apăra băiatul nostru? Am ajuns să fim jefuiţi fără să putem face ceva, pentru că şeful de post mi-a spus că autorităţile sunt ocupate cu filtre pentru Coronavirus. DAR PE NOI CINE NE APĂRĂ?!", se întreabă revoltat, pe bună dreptate, tânărul fermier.

Hoţul sau hoţii au ajuns la teren cu calul şi căruţa (se văd urmele în fotografii) pe care, după estimările pierderilor, a umplut-o vârf cu grâul cosit. Şi probabil nu se va opri aici. "CE SĂ FACEM? NE MUTĂM ÎN CÂMP? Cum ne apărăm de asemenea nenorociţi? Investim tot ce avem şi muncim pentru familiile noastre ca să vină infractorii să ne distrugă tot iar poliţia să ridice din umeri? Şi-au vândut mulţi terenurile şi au animale pe care nu mai au cu ce să le întreţină şi atunci fură din munca altora! Ia să fie luaţi la întrebări cei care au cal şi căruţă, dar nu au un petec de pământ pentru furajare! De unde procură oare hrana pentru cal?!", întreabă Dragoş Bădiţa.

RĂSPUNSUL celor care ar trebui să apere cetăţenii: SUNT OCUPAŢI cu COVIDUL! Asta deşi, teoretic ar trebui să existe patrule în localităţi iar deplasarea unui atelaj în miez de noapte este cât se poate de suspectă!!!

Ştim că e greu pentru autorităţi, ştim că a băgat virusul spaima în noi toţi, dar fermierii sunt afară, la câmp, fără nici o măsură de sprijin concretă şi complet lipsiţi de apărare în faţa infractorilor! Scapă cum pot de secetă şi le dă în cap un nenorocit pus pe căpătuială din munca altuia. Bine că li se cere să producă, MAI MULT şi MAI BINE.

grau cosit 1_b

grau cosit 2_b

 

------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 3691 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?