Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Streinu Cercel: ANSVSA şi VETERINARII vor face TESTE pentru COVID-19!

Publicat: 18 martie 2020 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, spune că autorităţile vor apela şi la medicii veterinari pentru a efectua teste pentru COVID-19, acestea teste urmând să fie procesate în laboratoarele ANSVSA, pe măsură ce numărul persoanelor care vor trebui testate pentru coronavirus va fi tot mai mare.

„Noi ne vedem de treaba noastră, ne organizăm împreună cu colegii în aşa fel încât lucrurile să iasă cât mai bine cu puţinţă. Suntem conştienţi că vom avea şi mici erori în această construcţie, dar sperăm ca ele să fie minimale şi derizorii”, a spus Adrian Streinu Cercel, la Antena 3.

Laboratoarele ANSVSA vor procesa teste pentru coronavirus

Întrebat despre faptul că 28 de laboratoare ale Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor fi folosite pentru testări de coronavirus, şeful Institutului „Matei Balş” a declarat că „ANSVSA vor pune la dispoziţie platformele de tip PCR şi vor colabora cu colegii noştri, însă şi noi suntem puţini, suntem o mână de oameni, motiv pentru care sistemul de digitalizare va trebui să funcţioneze foarte bine şi iată că această pandemie ne aduce posibilitatea ca în România să ne digitalizăm pe repede înainte”.

Referitor la câte teste putem face pe zi şi de câţi oameni este nevoie, Streinu Cercel a spus că „mergem, în momentul de faţă, cu un număr cam de 2.000 de teste pe zi la nivelul ţării şi cu aceste 2.000 de teste pe zi am acoperit nevoia actuală, adică stabilirea contacţilor şi a regulilor de carantinare instituţionalizată şi de izolare la domiciliu. În momentul când vom trece într-o altă fază a acestei pandemii, evident că numărul de testări va trebui să crească. Veterinarii vor putea face teste, iar validarea testelor se va face împreună cu colegii de la medicină umană”.

coronavirus-COVID-19_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 10871 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?