Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STARE de URGENŢĂ COVID-19. Ce se întâmplă cu FURNIZAREA APEI pentru IRIGAŢII!

Publicat: 17 martie 2020 - 16:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Având în vedere declanşarea stării de urgenţă din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus Covid-19, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) anunţă că a decis să restricţioneze accesul în instituţie pentru TOATE persoanele străine, iar angajaţii Agenţiei NU vor putea părăsi sediile decât cu acordul şefilor.

În toată această perioadă, comunicarea între unitatea centrală, filialele teritoriale şi colaboratorii săi se va face strict prin mijloace electronice: e-mail şi telefon. De asemenea, nu vor mai avea loc în toată această perioadă audienţe la conducerea ANIF.

Până la ieşirea din starea de urgenţă, Consiliul Tehnico-Economic al ANIF îşi suspendă activitatea. De asemenea, ANIF a solicitat inclusiv suspendarea lucrărilor Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestă intenţia de a desfăşura, pe terenuri din domeniul agricol, activităţi de îmbunătăţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrări şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, organizată şi coordonată de direcţia de specialitate care răspunde de sectorul de îmbunătăţiri funciare din MADR.

ANIF le promite fermierilor că nu va întrerupe furnizarea apei pentru irigaţii din cauza pandemiei de coronavirus

ANIF transmite tuturor Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii şi tuturor fermierilor că nu vor fi probleme în asigurarea apei pentru irigaţii în campania din acest an. Aceştia sunt încurajaţi să semneze în continuare contracte multianuale şi sezoniere pentru livrarea apei.

Cum pot fi încheiate noi contracte pentru irigaţii

ANIF vine în întâmpinarea acestora şi anunţă că, în această perioadă, încheiarea contractelor nu se sistează, dar contractele se vor transmite numai prin format electronic, pentru evitarea contactului direct.

De asemenea, lucrările de Întreţinere şi Reparaţii şi lucrările din Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii (PNI) se vor desfăşura într-un ritm normal, conform contractelor.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a anunţat, la începutul lunii martie 2020, că apa pentru irigaţii va fi gratuită şi în acest an până la punctele de livrare, în baza Legii 133/2017, completată de Legea 130/2018. ANIF a precizat că a încheiat, până pe 10 martie 2020, 742 de contracte de irigaţii pentru 827.242 ha, depăşind suprafaţa irigată în 2019, când s-a irigat inclusiv în luna decembrie. Citeşte detalii AICI: ANIF poate iriga 1,4 MIL. hectare. Apa rămâne gratuită!

Program de lucru modificat la ANIF din cauza COVID-19

ANIF anunţă şi faptul că, începând cu data de 12 martie, a luat o serie de măsuri pentru a preîntâmpina răspândirea noului CORONAVIRUS Covid-19.

Astfel, în perioada 12.03.2020 - 31.03.2020, perioadă care se poate prelungi ca urmare a stării de urgenţă, programul de lucru la Unitatea Centrală se va desfăşura în două intervale orare: luni - joi: 08.00 - 16.30, vineri: 08.00 - 14.00 şi luni - joi: 10.00 - 18.30, vineri: 10.00 - 16.00.
Activitatea se va desfăşura în aşa fel încât să se asigure prezenţa a 50% din personalul fiecărui compartiment pentru fiecare interval de program.

Reguli stricte pentru funcţionarii ANIF: NU pot părăsi sediul fără acordul şefilor!

Conducerea Filialelor Teritoriale va trebui, la rândul său, să stabilească un program de lucru pentru salariaţi, menit să prevină răspândirea noului coronavirus.

Pe durata programului de lucru, personalul Agenţiei are obligaţia să nu părăsească sediul unde îşi desfăşoară activitatea fără acordul conducerii. Părăsirea sediului instituţiei se va face cu acordul şefului şi se va trece în registrul de la intrarea in instituţie în care se va evidenţia locul deplasării, ora de ieşire şi ora de întoarcere.

Personalul Agenţiei care prezintă semne de înrăutăţire a stării de sănătate va rămâne acasă, va contacta medicul de familie telefonic şi îşi va înştiinţa şeful ierarhic.
În cadrul instituţiei, se va evita pe cât este posibil contactul între salariaţii compartimentelor funcţionale. În situaţia în care personalul Agenţiei nu poate să fie prezent la locul de muncă sau vor exista restricţii de circulaţie se va primi acordul de a accesa, şi de la domiciliu, e-mailul de serviciu.

Ținând cont de declararea stării de urgenţă şi de măsurile luate pentru prevenirea infectării sau răspândirii noului CORONAVIRUS Covid-19, ANIF face apel la calm şi la respectarea regulilor esenţiale de igienă!Irigatii_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 437 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?