Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SE AMÂNĂ sau SE SUSPENDĂ! STARE de URGENŢĂ COVID-19 pentru FERMIERII care au de PRIMIT BANI EUROPENI!

Publicat: 21 martie 2020 - 17:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunţă că a luat o serie de măsuri pentru protejarea beneficiarilor de fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură beneficiarii măsurilor PNDR de întreprinderea tuturor demersurilor legale şi procedurale necesare în vederea reducerii riscurilor care pot apărea în implementarea proiectelor şi angajamentelor asumate pentru evitarea răspândirii riscului de contaminare cu virusul COVID-19.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de Management pentru PNDR şi agenţiile de plăţi, a întreprins demersuri de urgenţă, în vederea protejării beneficiarilor de fonduri PNDR, dând posibilitatea reorganizării, restructurării sau reprogramării activităţilor care fac obiectul finanţării prin PNDR, prin:

  • prelungirea anumitor etape din graficul de implementare;
  • reeşalonarea tranşelor de plată şi/sau majorarea numărului maxim de 5 tranşe de plată;
  • prelungirea duratei de execuţie a contractului de finanţare.

Decizia vine în contextul obligaţiilor pe care beneficiarii PNDR 2014-2020 le au de a adopta toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii riscului de contaminare cu Coronavirus prin orice mijloace, conform Hotărârii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, beneficiarii au posibilitatea de a solicita suspendarea prevederilor contractuale sau a angajamentelor asumate, pe durata stării de urgenţă, în măsura în care în urma analizei efectuate, constată că nu pot să reorganizeze/restructureze/reprogrameze activităţile care fac obiectul finanţării.

Prevederile Ordinului MADR 78/19 martie 2020, prin care sunt instituite măsurile de mai sus, precum şi alte informaţii de interes pentru beneficiarii PNDR, pe perioada stării de urgenţă, pot fi consultate pe site-urile MADR (https://www.madr.ro/transparenta.html), AFIR şi APIA, la secţiunea Măsuri întreprinse în contextul COVID-19.

modif-pndr-covid-1_b

Executarea contractului, prelungirea executării şi/sau suspendarea contractului:

modif-pndr-covid-2_b

modif-pndr-covid-3_b

Autorizarea şi efectuarea plăţilor cheltuielilor eligibile:

modif-pndr-covid-4_b

Controale pe teren:

modif-pndr-covid-5_b

Submăsuri PNDR 2020 gestionate de APIA:

modif-pndr-covid-6_b

Evaluarea şi selecţia cererilor de finanţare PNDR 2020 - dispoziţii generale:

modif-pndr-covid-7_b


Evaluarea şi selecţia cererilor de finanţare PNDR 2020 - dispoziţii specifice:

modif-pndr-covid-8_b

Controale AFIR în perioada de implementare a proiectelor prin PNDR 2020:

modif-pndr-covid-9_b

Depunere documente şi cereri de plată AFIR:

modif-pndr-covid-10_b

În paralel, MADR analizează soluţiile care pot fi aplicate pentru asigurarea lichidităţilor la nivelul fermierilor, cu prioritate pentru activitatea de producţie şi procesare, inclusiv prin instrumentele de creditare şi garantare disponibile prin PNDR şi bugetul de stat.

În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va adopta şi alte măsuri necesare în scopul gestionării corespunzătoare a situaţiei excepţionale cauzate de răspândirea COVID 19 în scopul luării tuturor măsurilor ce se impun pentru ca fermierii din România să beneficieze de sprijinul autorităţilor în această perioadă de criză şi să primească finanţările europene, atât pentru plăţile directe cât şi pentru proiectele de investiţii din PNDR, precizează MADR, într-un comunicat transmis redacţiei FERMA.

Euro_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 860 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?