Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

S-a deschis sezonul de "vânătoare". Fermieri din Glodeanu Sărat AMENDAŢI ABUZIV!

Publicat: 17 aprilie 2020 - 12:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Odată cu declararea stării de urgenţă şi emiterea Ordonanţelor Militare s-a declanşat sezonul la vânat şi la abuzuri! Mai mult decât atât, şefi de poliție au obligat agenții să dea populaţiei  cât mai multe amenzi, chiar dacă nu se încalcă legea.

Este declaraţia sindicalistului Valer Kovacs de la IPJ Timiș, care întrebat de premierul Ludovic Orban: „Vă pune, mă băieţi, să tăiaţi amenzi?”, a recunoscut: „Da. Dar de astăzi (15 aprilie n.n.) ni s-a transmis s-o facem gradual, a răspuns polițistul”.
„La noi, în Glodeanu Sărat, asta s-a întâmplat; se dau amenzi pe bandă rulantă. Vin la vânătoare să dea sancţiuni! Au găsit un pretext legat de data înscrisă în declaraţia pe proprie răspundere privind circulaţia, de intervalul orar. Ne mai e şi frică să ieşim în câmp!”, ne-a declarat nemulţumit Claudiu Breazu, cultivator de legume.   

Din exces de zel, agenţii amendează gradual oamenii   
Buzoianul a povestit cum unul dintre cei mai harnici şi pricepuţi legumicultori din comună (căruia nu-i dă numele pentru că „poliţaiul este foarte duşmănos şi nu ar vrea să aibe probleme agricultorul”) a fost oprit în trafic şi amendat cu 2.000 lei pe motiv că pe declaraţie nu se cunoştea bine data şi că a considerat el (!?!) că nu era urgenţă să se aprovizioneze cu materiale pentru fermă!! Cultivatorul spune că va plăti amenda atunci când îi va veni prin poştă de la ANAF procesul-verbal de contravenţie.  
„Ca să-i dai 2.000 de lei amendă când omul ăla are trei copii acasă? Şi pentru ce? Că nu era scrisă vizibil cifra 3? (Era data de 13 aprilie!). Mi se pare absurd. Poliţia stă toată ziua cu ochii pe noi, de parcă am fi infractori!”, a răbufnit Claudiu Breazu.       
Sătenii susţin că la începutul stării de urgenţă, dintr-un exces de zel, poliţiştii din Glodeanu Sărat, în frunte cu şeful de post, au amendat oamenii cu 500 de lei, apoi au urcat „miza” la 1.000 lei, a urmat firesc dublarea sumei la 2.000, iar zilele trecute, s-a auzit prin comună că au mai aplicat două amenzi de câte 20.000 lei fiecare.

Amendă de 20.000 că nu avusese declaraţia cu el!
„Mi s-a adus la cunoştinţă un caz. Un legumicultor cunoscut s-a dus la fermă de la prima oră a dimineţii şi a pus declaraţia în geacă. Dacă s-a încălzit s-a dezbrăcat şi a agăţat-o undeva în solar. Între timp, rămânând fără benzină la motopompe, a plecat la Peco, uitându-şi declaraţia în geacă. La staţie un echipaj de poliţie l-a oprit şi  verificat. Amenda care a fost dată a fost de 20.000 lei.
Două zile la rând poliţiştii au oprit maşinile la noi în localitate şi au împărţit amenzi pentru că oamenii nu au pus intervalul orar în declaraţie. Nu se poate aşa, sunt prea mari sancţiunile, noi din munca asta la câmp şi în solar ne câştigăm existenţa, nu este corect să fim vânaţi şi hăituiţi ca animalele!”, a conchis Claudiu Breazu, reprezentantul grădinarilor din bazinul legumicol Glodeanu Sărat.

 amenzi abuzive_b

--------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Vizualizat: 2694 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?