BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PUTEM SĂ NE PRODUCEM MÂNCAREA ŞI SPIRTUL, dar avem nevoie de lideri capabili!

Publicat: 14 martie 2020 - 22:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Poate cineva din ţara asta o să înţeleagă, după tot ce se întâmplă azi, cu panică şi rafturi goale, că AGRICULTURA românească este un DOMENIU STRATEGIC, de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ!

ION OLTEANU CONSTANTIN, fermier: Poate cineva o să înţeleagă că toată mâncarea, toate plantele medicinale, tot spirtul, fiindcă tot e un subiect la modă, POT FI PRODUSE ÎN ROMÂNIA, cu costuri mai mici şi cu un preţ care să ajute beneficiarul final, consumatorul, dar şi producătorul român.
Dar pentru acest lucru avem nevoie politici coerente, de investiţii masive şi nu doar în procesare, cum susţinem atât de tare... Nu, nu doar procesare... E nevoie de un MAGAZIN al producătorilor români unde să nu fii umilit cu exorbitantele taxe de tot felul, condiţionat de o mulţime de lucruri aberante... Ar trebui un astfel de supermagazin în toate oraşele, mari dublat de un SPIRIT CIVIC DE A CUMPĂRA PRODUSE ROMÂNEŞTI! Dar pentru asta, spun încă o dată: TREBUIE SĂ AVEM LIDERI CAPABILI SĂ SPRIJINE PRODUCĂTORII, să aducă soluţii de finanţare precum în vest. Nu spunem 0,5% dobândă ca în Germania, spunem 3 pe 10 ani. Însă doar aşa agricultura românească ar putea oferi un produs ieftin, bun şi accesibil...

Hai, dragilor, că se poate! Nici nu costă mult, ceva economii pe la aparatul supradimensionat şi ineficient, reducând puţin şi presiunea pe un privat îngenuncheat şi şantajat mereu cu "plec la stat".
Cea mai bună măsură este, în continuare, încurajarea asocierii, măcar pentru proiectele comune. Nu poţi să faci performanţă fără să fii unit într-un mega proiect. De asta tot repet că, pe lângă procesare şi producţie trebuie să ai inclusă şi comercializarea, după modelul supermarket, că tot suntem noi, românii, atât de înnebuniţi după ele...

Ar mai trebui înţeles că AGRICULTURA seamănă mult cu ŞCOALA... Educi azi ca peste 20 de ani să ai rezultate. E vremea semănatului la propiu şi la figurat. Să semănăm azi ca să putem, peste 10 ani, să "culegem" totala independenţă alimentară şi nu numai!

ion olteanu ctin_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 7265 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?