Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Primăria Buzău a lansat COŞUL VERDE DE BUZĂU

Publicat: 14 aprilie 2020 - 21:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 14 aprilie 2020, Primăria Buzău, în parteneriat cu doi producători locali -  Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor” din Mihăileşti şi Grupul “Comfortuna ’93” - a iniţiat “Coșul Verde de Buzău”- prima acțiune de aprovizionare directă a buzoienilor cu produse din gospodăriile țărănești și microfermele locale.   

„De ce “Coșul Verde de Buzău”? Pentru că trebuie să fim sănătoși, iar pentru asta trebuie să ne hrănim sănătos! Hrana sănătoasă este cea ce se produce natural în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene! A trebuit să vină această criză sanitară majoră care a declanșat deja și o criză economică pentru a ne da seama că trebuie schimbat radical actualul mod de aprovizionare din import a populației cu produse alimentare de multe ori de slabă calitate!”, a precizat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, într-un comunicat de presă.

În final, realizarea unui centru en-gros pentru producătorii buzoieni
Aşadar, administraţia publică locală face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete și sănătoase a consumatorilor buzoieni de la producătorii buzoieni - din gospodăriile țărănești și microferme.
Această inițiativă de vânzare a produselor proaspete, în regim online se dorește a fi un prim modul de parteneriat între Primăria Municipiului Buzău, producătorii buzoieni și consumatorii finali.
Pentru început au fost aleşi doi parteneri, deja, cu rezultate notabile pe piaţa buzoiană: Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor” din Mihăileşti, singura din judeţul Buzău care se bazează pe asocierea a 21 de gospodării ţărăneşti, având ca iniţiator pe Dan Ivaşcu, creatorul “Fermelor Ivaşcu” şi Grupul “Comfortuna ’93” care deţine capacităţi de stocarea şi vânzarea alimentelor en-detail, inclusiv  la domiciliu.  
Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene, iar cel de-al treilea pas va fi realizarea unui mare centru en-gros cu toate facilităţile de depozitare, ambalare şi procesare în care să se vândă exclusiv produsele producătorilor buzoieni.  

1.500 de pachete cu alimente pentru familii neajutorate  
„Invit cât mai mulți producători buzoieni pentru a ni se alătura, ori fiind parteneri ai Cooperativei Agricole “Unirea Gospodarilor”, ori asociindu-se după modelul lor pentru a-și vinde produsele direct către consumatorii buzoieni.
Primăria Municipiului Buzău dorește să fie un partener onest și disponibil pentru toți cei interesați pentru a dezvolta o economie de tip circular pe această zonă vitală, cea a alimentației sănătoase și sigure. Sistemul a început să funcționeze prin trimiterea a 1.500 de pachete cu alimente de bază proaspete, într-un gest de solidaritate cu familiile neajutorate cu mulți copii și pensionarii singuri cu venituri minime”, a susţinut Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

cosul-verde-23-819x1024_b

----------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Vizualizat: 602 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!