Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NORMALITATE în vreme de criză. Mesaj de la LEGUMICULTORII austrieci pentru clienţi. PUTEM ŞI NOI!

Publicat: 14 martie 2020 - 10:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Dragă #Viena! Noi, grădinarii producem legume grozave şi vi le putem furniza fără probleme!", aşa îşi încep producătorii austrieci mesajul postat pe facebook pentru consumatori. Un apel la normalitate şi consum de legume locale, în vremea lui Covid-19.

"Aveţi aici modul în care producătorii austrieci de fructe, legume şi zarzavaturi, produse din carne, produse lactate şi de panificaţie fac invitaţie de pe pagina lor de facebook (cum este la noi grupul "Ferma de familie") vienezilor şi nu numai! Să-i viziteze în locurile special amenajate din pieţe la sfârşit de săptămână şi chiar acasă! Sunt exact în situaţia noastră (sub auspiciile COVID 19), dar uzează de educaţie, informaţie, respectul legilor şi sprijinul autorităţilor! Viaţa trebuie să meargă înainte indiferent de greutăţi! În Austria guvernanţii lucrează pentru om şi nevoile lui, pentru familii, comunitate si societate! Bravo lor! Deci, o ţară normală!", ne scrie Dumitru Pop, membru al grupului nostru FERMA DE FAMILIE, de pe facebook.

legumicultori austrieci_b

PRODUCĂTORI ROMÂNI, ADRESAŢI-VĂ DIRECT CUMPĂRĂTORILOR VOŞTRI!
Dumitru Pop sugerează că fermierii români ar putea să posteze pe paginile şi în grupurile de facebook date de contact ale grădinilor, serelor, fermelor, în aşa fel încât cumpărătorii să găsească cea mai apropiată sursă de aprovizionare.
Din moment ce autorităţile locale închid piaţă după piaţă, aprovizionarea cu alimente proaspete direct de la producători rămâne singura variantă viabilă.
"Este un parteneriat producător - consumator, pentru a putea convieţui împreună! Domnii guvernanţi plus alte sute de persoane din administraţie au regim special de hrană - la cantina Guvernului, unităţilor, etc. Ei sunt plătiţi de noi, mâncarea şi produsele plus alte cele le au tot de la noi! Dacă ei beneficiază de acordul nostru de a fi şi a trăi bine, noi de ce să nu putem să trăim împreună? Mergeţi în vizită la ţărani şi în ferme! Noi, consumatorii nu vom pleca cu traista goală iar producătorul îşi va vinde marfa şi beneficiază şi de stima noastră", ne mai scrie Dumitru Pop.

Puteţi să ne trimiteţi şi nouă date de contact şi le vom distribui cu plăcere! Aveţi mai jos modalităţile în care puteţi să intraţi în legătură cu ECHIPA FERMA!

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1358 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?