Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Nici vânzările de ouă nu mai sunt ce-au fost. Au scăzut cu o treime faţă de 2019

Publicat: 15 aprilie 2020 - 20:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti vânzările de ouă se estimează că vor fi mai mici cu aproximativ 30%, comparativ cu anul trecut, apreciază Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări (UCP) din România, citat de RADOR. Motivul? Starea de urgenţă care a impus măsurile restrictive generate de criza noului coronavirus!

Potrivit acestuia, evoluţia descendentă pe această piaţă se explică prin lipsa cererii din “industria ospitalităţii”, a turismului şi scăderea celei de la serviciile de catering.
De asemenea, liderul UCP subliniază un lucru îmbucurător: în ultimul timp consumatorii preferă ouă produse de fermele româneşti.

Preţul neschimbat, costurile de producţie mai mari!
La Condor Matca, preţurile au rămas aproape neschimbate ca şi anul trecut, în timp ce costul pentru srotul de soia a crescut în funcţie de rata de schimb lei/euro.    
„În unitatea noastră cheltuielile pentru producerea unui ou s-au mărit cu circa 20 la sută, iar preţul de vânzare a rămas cam acelaşi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.     
Spre exemplu, preţul mediu de vânzare în luna ianuarie a fost de 0,29 lei/bucată, în februarie 0,27 lei/buc., iar în martie 0,28 lei/buc; toate acestea, în condiţiile în care costul de producţie al unui ou este în jur de 0,293 lei per bucată. Anul trecut acesta a fost 25 de bani”, ne-a declarat inginerul Ion Gavril, directorul SC Condor SA Matca.    

Condor Matca a vândut întregul stoc de ouă
În unitate, nu mai există stoc de ouă, tot ce fusese depozitat a fost livrat către partenerii comerciali din ţară.
De asemenea, din ianuarie şi până acum, Condor Matca a vândut peste 13 milioane de ouă.  
„Efectivul total din fermele noastre sunt 135 mii de păsări, din care avem 65 mii de puicuţe care au cinci săptămâni. Livrăm zilnic pe piaţa internă circa 120 mii de ouă. Aşteptăm să vedem după sărbătorile pascale ce comenzi vor fi”, a precizat directorul Ion Gavril.

 oua-in_cofraje_b

--------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Vizualizat: 564 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?