Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ministrul Agriculturii, TESTAT pentru CORONAVIRUS! Ce a transmis ADRIAN OROS şi cu câţi oameni s-a întâlnit!

Publicat: 13 martie 2020 - 20:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS LA GUVERNUL ROMÂNIEI! Premierul Ludovic Orban şi toţi miniştrii PNL s-au autoizolat şi au fost testaţi pentru a afla dacă sunt infectaţi cu Covid-19. Ce mesaj a transmis ministrul Agriculturii, aflat în izolare.

Premierul Ludovic Orban a anuţat că se izolează la Vila Lac 1, iar toţi senatorii PNL şi toţi membrii Biroului Politic Naţional al PNL se vor izola, după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a fost depistat cu coronavirus. Chiţac a intrat în contact direct cu membri ai Guvernului şi ai PNL în această săptămână, la şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, care a avut loc pe 9 martie 2020. Ministrul Adrian Oros este şi membru al Biroului Executiv al PNL. De asemenea, toţi miniştrii PNL vor fi testaţi, pentru a afla dacă au fost infectaţi cu Covid-19 şi vor fi derulate anchete epidemiologice pentru a identifica persoanele cu care membrii PNL au intrat în contact.

Secretarul de stat Emil Dumitru a declarat pentru FERMA şi el a fost testat deja şi că aşteaptă rezultatele testului pentru a afla dacă este infectat cu Covid-19.

mesaj-oros-coronavirus_b‼ Respectăm cu stricteţe toate procedurile sanitare legate de izolare Şi testare! Înţeleg posibilul pericol în răspândirea acestui virus, tocmai de aceea trebuie să urmăm cu toţii aceleaşi reguli de prevenţie! Ne aflăm în acest moment în sala de grup parlamentar a PNL, unde aşteptăm cu toţii să fim testaţi.

Vă dau asigurări că vom continua activitatea Guvernului şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Mă consult permanent cu echipa de conducere din minister, astfel încât activitatea să nu fie afectată! Vom trece împreună şi prin această încercare, doar dacă vom fi uniţi! Multă sănătate tuturor!, a scris Adrian Oros pe pagina oficială de Facebook.

Alături de urări de sănătate adresate ministrului Agriculturii, o persoană l-a întrebat pe acesta şi dacă s-a întâlnit până azi și cu persoane din instituțiile subordonate.

Fără să bănuiască că ar fi fost în preajma unor persoane suspecte de infectare cu coronavirus, Ministrul Oros a avut săptămâna aceasta un program normal de lucru, cu mai multe întâlniri oficiale cu fermieri şi reprezentanţi ai unor instituţii. Doar la MADR, pe lângă întâlnirile cu consilierii şi angajaţi ai Ministerului Agriculturii, a participat pe 10 martie la o reuniune a Comisiei Centrale pentru Recensământul General Agricol, la care au fost prezente mai multe persoane.

agenda-oros-10-martie_bAgenda mea de lucru pentru astăzi, 10 martie:
-8:00 - Program de audiențe
-10:00 - Discuţii cu primari din zona Brăila
-11:30 - Întâlniri cu asociaţia crescătorilor de animale din Hârşova
-13:00 - Întâlniri ale conducerii MADR cu reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, ai Societăţii Naționale de Îmbunătăţiri Funciare şi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare
-14:00 - Ședinţă privind recensământul general agricol cu reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică
-16:00 - Discuţii măsuri pentru evitarea răspândirii infecţiei cu COVID - 19 (Coronavirus)
-17:30 - Pregătirea videoconferinţei AFIR
-19:00 - şedinţă de Guvern

oros-intalnire-madr-10-mart_b

Foto: Ședinţa privind recensământul general agricol cu reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică, la care a participat şi preşedintele ASAS Valeriu Tabără

agenda-oros-11-martie_b

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministrul Agriculturii a fost prezent printre producători la Târgul „Produs de Cluj” organizat în curtea MADR. De asemenea, Oros a vizitat câteva locuri din judeţul Cluj, unde a participat şi la evenimente cu public.

oros-produs-cluj-fermieri_b

Ludovic Orban, aflat în izolare, a fost desemnat, din nou, premier de către preşedintele Klaus Iohannis. Audierile miniştrilor vor avea loc de la distanţă, prin videoconferinţă sau teleconferinţă.

(Foto: Facebook Adrian Oros)

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1407 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?