Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mesajul APIA pentru FERMIERI: NU LĂSĂM PE NIMENI ÎN URMĂ! Câte cereri au fost depuse pentru SUBVENŢIILE pe 2020!

Publicat: 10 aprilie 2020 - 14:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că se află în plin proces de primire a Cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020, care a început pe 2 martie, conform calendarului stabilit de legislaţia europeană, şi s-a mutat, din 6 aprilie, în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanţarea socială şi a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus.

VEZI aici DETALII despre DEPUNEREA ELECTRONICĂ A CERERII UNICE DE PLATĂ ÎN CAMPANIA 2020: ANUNŢ APIA DE ULTIMĂ ORĂ: CORONAVIRUSUL SCHIMBĂ TOT! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENŢIILE FERMIERILOR PE 2020!

Astfel, potrivit datelor comunicate de APIA, în perioada 2 martie – 10 aprilie 2020, au fost depuse 187.722 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 881.706 hectare.

49.795 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice, în perioada 6 aprilie – 9 aprilie, pentru o suprafaţă de 350.478 hectare.

Doar în primele două zile de depunere electronică a cererii unice de plată, APIA a primit aproape 17.000 de cereri, toate pentru sectorul vegetal. Crescătorii de animale vor fi programaţi pentru depunerea cererilor de plată la APIA din 15 aprilie 2020.

DETALII aici: APIA: Îndemn către fermieri pentru depunerea ONLINE a cererilor unice de plată

De asemenea, pentru a veni în sprijinul fermierilor şi pentru a asigura completitudinea cererilor de plată depuse, APIA a solicitat sprijinul tuturor primăriilor, în sensul eliberării în format electronic a documentelor care atestă utilizarea terenului şi trimiterii acestora online către APIA, pe baza listelor cu beneficiari transmise în prealabil de agenţie.

Detalii AICI: CORONAVIRUS shimbă REGULILE: Fermierii NU mai TREBUIE să meargă la PRIMĂRII pentru ADEVERINŢA de SUBVENŢII APIA!

Totodată, Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ) s-a alăturat acestui demers şi transmite electronic către APIA toate documentele necesare fermierilor la depunerea cererii pentru solicitarea la plată a schemelor si măsurilor din sectorul zootehnic.

În acest context, reiterăm întregul nostru sprijin pentru toţi fermieriişi îi îndemnăm să fie aproape de angajaţii APIA, să contacteze responsabilii de dosar de la centrele locale şi judeţene, care îi vor sprijini pe deplin să finalizeze procesul de depunere electronică, astfel încât toţi fermierii să reuşeascăsă-şi depună cererea de plată în termenul legal prevăzut de legislaţie, respectiv 15 iunie 2020.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă!, se precizează într-un comunicat transmis de APIA către FERMA.

Sigla APIA_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 3642 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?