Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MĂSURI EXTREME la APIA din cauza COVID-19! SUTE DE MII de FERMIERI sunt AFECTAŢI!

Publicat: 16 martie 2020 - 20:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile Aparatului central, ale Centrelor judeţene APIA/Centrelor locale APIA şi al Centrului Municipiului Bucureşti, în contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel naţional a infecţiei cu virusul COVID-19 şi având în vedere declanşarea stării de urgenţă.

Activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poştă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro.

ACTIVITĂŢI SUSPENDATE la APIA până la acest moment în relaţia cu beneficiarii/publicul larg:

  • activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol s-a suspendat în perioada 12.03.2020 - 04.05.2020;
  • conducerea Agenţiei susţinută de MADR a suspendat activitatea de primire a cererilor unice de plată pentru perioada 16.03.2020 - 06.04.2020;
  • controalele la faţa locului s-au suspendat, până la data de 31.03.2020, pentru măsurile: acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru şcoli al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru Măsura de investiţii în sectorul vinicol;
  • s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite” şi sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 ”Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020;
  • s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 ”Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, sesiunile 1, 2 şi 3 şi submăsura 15.1 ”Plăţi pentru angajamente de silvomediu” , sesiunile 1 şi 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020;
  • s-a prelungit perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrul I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31.05.2020, urmând a fi propuse măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse pe fondul epidemiei;
  • s-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamaţii, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezenţa fermierului;
  • s-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcţiei Antifraudă Control Intern şi a auditorilor APIA (în baza delegaţiilor, ordinelor de control/serviciu).

Sigla APIA_bACTIVITĂŢI CARE SE DESFĂŞOARĂ ÎN CONTINUARE la APIA:

  • documentele privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019 se vor depune la sediul APIA (Centre judeţene şi Centre locale), la intrarea în instituţie şi vor fi ridicate de către funcţionarii implicaţi;
  • activitatea de eliberarea a adeverinţelor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor pachet a) şi pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condiţiile date, conform solicitărilor, funcţionarii implicaţi vor prelua solicitările şi vor preda adeverinţele la intrarea în instituţie.

APIA transmite rugămintea ca beneficiarii direcţi ai tuturor formelor de sprijin financiar acordate prin APIA să se solidarizeze cu eforturile Agenţiei pentru a reduce expunerea în faţa acestui virus, asigurându-i de faptul că le vor fi respectate toate drepturile.

APIA transmite angajaţilor şi fermierilor să respecte cu stricteţe toate normele impuse în aceste momente şi le doreşte tuturor multă sănătate.

Peste 15.000 de fermieri erau programaţi zilnic la APIA pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvenţii

Potrivit şefului Agenţiei de Plăţi, Adrian Pintea, în această perioadă, doar pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvenţiile pe 2020 la centrele APIA erau programaţi zilnic între 15.000 şi 17.000 de fermieri la cele 42 de centre judeţene (inclusiv Municipiul Bucureşti) şi cele 261 de centre locale APIA din toată ţara, în medie, 14-15 fermieri pe funcţionar.

Potrivit directorului exevutiv al APIA Timiş, Florin Faur, până la 1 aprilie 2020 erau programaţi la depunerea cererilor unice de plată doar fermieri din sectorul vegetal, indiferent de dimensiunea exploataţiei.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1442 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?