Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MAREA BRITANIE: Magazinele fermierilor livrează alimente la domiciliul clienţilor

Publicat: 21 martie 2020 - 13:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CORONAVIRUS: Magazinele agricole din Marea Britanie lansează servicii de livrare a produselor alimentare la domiciliu pentru a menţine naţiunea hrănită în timpul pandemiei de COVID-19, relatează "Farmers Weekly".

Cumpărăturile induse de panică s-au instalat în toată ţara; multe magazine au zile la rând rafturile goale. Deşi alarmaţi de pandemie, oamenii ignoră sfaturile guvernului şi continuă să stea la cozi interminabile.
Unele supermarketuri din Islanda au introdus ore de cumpărături exclusiv pentru persoanele în vârstă sau vulnerabile.

farmers weekly 1_bFOTO: Magazin al producatorilor din Marea Britanie

Fermierii, muncitorii din ferme şi veterinarii pe lista "lucrătorilor-cheie"
Fermierii, muncitorii şi medicii veterinari au fost incluşi pe o listă de lucrători-cheie ai căror copii pot continua să meargă la şcoală, în perioada crizei coronavirusului.
Departamentul pentru Educaţie (DfE) al Marii Britanii a dezvăluit vineri, 20 martie, lista lucrătorilor-cheie care include profesii considerate esenţiale pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Agricultorii, muncitorii şi medicii veterinari au fost incluşi într-o secţiune numită „Asigurarea alimentelor şi a altor bunuri necesare”, scrie "Farmers Weekly".

Aşteptăm şi noi măsuri concrete pentru agricultură, în sensul asigurării continuităţii procesului de producţie şi accesul la piaţa de desfacere pentru fermieri. Din păcate, în România lipsa magazinelor de proximitate ale fermierior şi multele verigi lipsă din lanţul scurt de aprovizionare duc la situaţii care cer măsuri urgente.
Vezi Mai multe primării au pus deja LACĂT PIEŢELOR AGROALIMENTARE! Asociaţia Administratorilor de Pieţe: ESTE O GREŞEALĂ! şi Legumicultor: NU AM UNDE SĂ VÂND CEAPA nici măcar cu 50 de bani legătura!

CAMPANIE FERMA. Cumpăraţi PRODUSE LOCALE. Susţineţi PRODUCĂTORUL ROMÂN!

Am realizat o listă, în curs de actualizare permanent, cu producătorii locali care au răspuns apelului nostru. Click AICI pentru a consulta LISTA!

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ VREŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPANIE?
1. Intraţi în grupul nostru FERMA DE FAMILIE la postarea campaniei. O găsiţi aici: CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE
2. Scrieţi într-un comentariu ce produse aveţi, datele de contact, linkuri către site (dacă aveţi), pagină de facebook sau magazin online şi o poză cu ceea ce aveţi de vânzare. La fel şi pentru ce produse căutaţi!
3. IMPORTANT! Nu folosim în postarea de pe facebook cuvintele "vând" şi "preţ", ci "produc" şi "detalii".

ATENŢIE! Dacă nu aveţi facebook, vă promovăm noi produsele în cadrul campaniei. Trimiteţi o fotografie, date de contact (inclusiv numele şi prenumele, denumirea fermei, a brandului - dacă aveţi, telefon, localitate, judeţ), şi o listă cu ceea ce produceţi la adresa de email: redactia@revista-ferma.ro

Vizualizat: 1776 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?