Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mai multe primării au pus deja LACĂT PIEŢELOR AGROALIMENTARE! Asociaţia Administratorilor de Pieţe: ESTE O GREŞEALĂ!

Publicat: 13 martie 2020 - 13:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UPDATE. Revenim cu un răspuns la întrebările venite din partea producătorilor agricoli care ne-au contactat îngrijoraţi că nu vor mai avea unde să-şi vândă produsele, dacă sunt închise pieţele.

"Încercăm să convingem autorităţile că nu există motive pentru închiderea pieţelor agroalimentare. La nivel guvernamental nu a fost luată o decizie în acest sens. Dar am auzit şi noi că mai multe autorităţi locale au decis, în baza măsurilor impuse de Guvern, să închidă pieţele. Este o greşeală, mai ales în această perioadă, cu importurile care riscă să fie blocate, să nu dai acces în piaţă producătorilor autohtoni, care pot asigura fără probleme necesarul de produse agroalimentare pentru populaţie. Pieţele şi spaţiile comerciale pe care le reprezentăm sunt deschise la ora actuală şi funcţionează fără probleme. Am luat măsuri speciale de igienizare şi decontaminare periodică a spaţiilor, avem stocuri suficiente de substanţe dezinfectante şi distribuim în permanenţă fluturaşi cu recomandări de autoprotecţie", ne-a spus Teodor Birţ, preşedinte Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România.

Fermier: CE FACEM CU LAPTELE?!
"Sunt la piaţă, deocamdată este deschisă. Noi oricum respectăm un program strict de igienizare, dar acum suntem şi mai atenţi, avem dezinfectanţi, mănuşi de unică folosinţă şi tot ceea ce este necesar pentru a ne feri de infectare şi noi, ca producători, dar şi clienţii noştri. Nu ştim ce vom face dacă se închid pieţele. Nu putem să aruncăm laptele şi brânza şi nici să ne lăsăm clienţii fără produse. Probabil ne vom deplasa noi la casele oamenilor, să le ducem comenzile!", spune Mariana Lucan (foto), crescător de vaci cu lapte din judeţul Hunedoara.

Mariana Lucan_fermier Hunedoara_b


Zeci de pieţe agroalimentare din comune şi oraşe au fost deja închise, prin decizii ale Consiliilor locale. Teodor Birţ spune că din moment ce majoritatea pieţelor sunt în aer liber şi nu intră sub incidenţa prevederilor gurvenamentale, nu există motive pentru suspendarea activităţii.

"Dacă situaţia actuală se precipită, fermele de familie vor juca un rol esenţial în aprovizionarea cu hrană a populaţiei. În perioada imediat următoare, asociaţiile tinerilor fermieri şi cooperativele legumicultorilor, apicultorilor şi crescătorilor de animale, vor construi un program de intervenţie cu produse româneşti către comunităţile din urban, în contextul blocării importurilor din alte ţări. Vom deschide şi canale de comunicare cu autorităţile locale şi judeţene pentru identificarea de soluţii rapide de aprovizionare, în caz de forţă majoră, a oraşelor", spune Florin Ciobanu, preşedinte Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt.

Aprovizionarea cu alimente a populaţiei este o problemă de securitate alimentară. Rugăm autorităţile locale să nu ia decizii pripite ci mai degrabă să asigure dezinfectarea corespunzătoare a spaţiilor din incintele destinate pieţelor agroalimentare, pentru siguranţa producătorilor agricoli şi a consumatorilor.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România are 32 de entităţi membre (instituţii şi societăţi comerciale), de pe întreg teritoriul României, toate având atribuţii în domeniul administrării pieţelor şi oboarelor din localităţile de provenienţă. AAPR este membră din anul 2013 în cadrul WUWM – Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros. Parteneri: peste 10.000 de locuri de vânzare, peste 5.000 de spații comerciale, 260 de piețe agroalimentare în 32 de județe din România.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.


Vizualizat: 3321 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?