Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ÎNDEMN LA SOLIDARITATE. Susţineţi FERMIERUL ROMÂN!

Publicat: 05 aprilie 2020 - 14:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Am primit la redacţie un desen - simbol realizat de renumitul caricaturist Radu Cleţiu, special pentru Revista FERMA, în urma lansării campaniei SUSŢINEŢI PRODUCĂTORUL LOCAL de către Celula de Criză FERMA.

Poate acum, mai mult ca niciodată trebuie să lăsăm la o parte orgoliile, frustrările, neîmplinirile şi supărările şi să fim uniţi, producători, consumatori şi autorităţi pentru a ne asigura securitatea alimentară. De-a lungul anilor, potenţialul agricol al României a fost principal stindard de campanie electorală pentru toţi cei care s-au perindat la putere. O realitate observată nu doar la noi, ci şi în afara graniţelor ţării, este că potenţialul zace în continuare nevalorificat. Politici şi strategii agricole lipsite de conţinut, sprijin mai mult pe hârtie, o piaţă internă de desfacere cu multe neajunsuri... toate acestea au dus la situaţia tristă cu care ne confruntăm în această perioadă: pieţe închise, lanţuri scurte de aprovizionare nefuncţionale, lipsa unor măsuri clare de susţinere a producătorilor români, preţuri care explodează pe drumul de la poarta fermei la consumatorul final.

OAMENI BUNI, AUTORITĂŢI ROMÂNE, ŢINEŢI FERMIERUL ROMÂN PE PALME! Avem nevoie de hrană, avem nevoie de producţie, avem nevoie de un mecanism eficient de valorificare a produselor agroalimentare româneşti. DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?!


Mulţumim maestrului Radu Cleţiu pentru acest dar de suflet! Un îndemn la SOLIDARITATE, la CREDINŢĂ, la UNITATE.
 corona ferma cletiu_b

------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1056 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!