Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ÎNDEMN LA SOLIDARITATE. Susţineţi FERMIERUL ROMÂN!

Publicat: 05 aprilie 2020 - 14:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Am primit la redacţie un desen - simbol realizat de renumitul caricaturist Radu Cleţiu, special pentru Revista FERMA, în urma lansării campaniei SUSŢINEŢI PRODUCĂTORUL LOCAL de către Celula de Criză FERMA.

Poate acum, mai mult ca niciodată trebuie să lăsăm la o parte orgoliile, frustrările, neîmplinirile şi supărările şi să fim uniţi, producători, consumatori şi autorităţi pentru a ne asigura securitatea alimentară. De-a lungul anilor, potenţialul agricol al României a fost principal stindard de campanie electorală pentru toţi cei care s-au perindat la putere. O realitate observată nu doar la noi, ci şi în afara graniţelor ţării, este că potenţialul zace în continuare nevalorificat. Politici şi strategii agricole lipsite de conţinut, sprijin mai mult pe hârtie, o piaţă internă de desfacere cu multe neajunsuri... toate acestea au dus la situaţia tristă cu care ne confruntăm în această perioadă: pieţe închise, lanţuri scurte de aprovizionare nefuncţionale, lipsa unor măsuri clare de susţinere a producătorilor români, preţuri care explodează pe drumul de la poarta fermei la consumatorul final.

OAMENI BUNI, AUTORITĂŢI ROMÂNE, ŢINEŢI FERMIERUL ROMÂN PE PALME! Avem nevoie de hrană, avem nevoie de producţie, avem nevoie de un mecanism eficient de valorificare a produselor agroalimentare româneşti. DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?!


Mulţumim maestrului Radu Cleţiu pentru acest dar de suflet! Un îndemn la SOLIDARITATE, la CREDINŢĂ, la UNITATE.
 corona ferma cletiu_b

------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1619 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?