Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

HARTA DEZASTRULUI. Secetă pedologică EXTREMĂ în aproape toate regiunile ţării!

Publicat: 25 aprilie 2020 - 22:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri, 24 aprilie, harta naţională cu rezerva de umiditate în stratul de sol 0-100 cm.

REZERVA DE UMIDITATE. Conform informaţiilor publicate pe site-ul ANM, la data de 24 Aprilie 2020, în cultura grâului de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se înregistrează deficite de umiditate (secetă pedologică moderată, puternică şi extremă), în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Transilvaniei. Rezerva de apă din sol se situează în limite satisfăcătoare, izolat în nordul Maramureșului, nord-vestul Munteniei, nordul Transilvaniei și al Olteniei.
Conținutul de umiditate din sol în stratul 0-20 cm (ogor), se încadrează în limite scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă) în Dobrogea, Moldova și Crișana, pe suprafețe agricole extinse din Muntenia și Transilvania, nordul Banatului, izolat în estul Olteniei și nordul Maramureșului.
Gradul de aprovizionare cu apă a solului prezintă valori satisfăcătoare, în cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei, sudul, sud-vestul și vestul Munteniei, izolat în vestul Banatului.

BANAT, CRIŞANA, TRANSILVANIA, MOLDOVA, ZONELE MONTANE - Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 26 aprilie
MARAMUREŞ - Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 25 aprilie.
DOBROGEA, MUNTENIA, OLTENIA - Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

Citiţi detalii AICI: ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 20 APRILIE - 03 MAI 2020
 harta meteo seceta_b

 --------------

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.Vizualizat: 11311 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?