Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grupul Văcarilor din România: CONSUMAŢI LAPTE ROMÂNESC!

Publicat: 02 aprilie 2020 - 20:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Indiferent că vorbim de consumatorul final, de procesator, de autorităţile care iau decizii pentru zootehnie, apelul crescătorilor de vaci cu lapte este o CHEMARE LA NORMALITATE, mai ales, dar nu numai în perioada pandemiei.

Reuniţi pe facebook în "Grupul Văcarilor din România", crescătorii de taurine ridică periodic problema opţiunilor de cumpărare ale românilor şi mai ales comportamentul de consum. Produsul românesc de pe rafturi este, de multe ori doar produs în România, laptele materie primă fiind furnizat şi de fermele autohtone, dar şi de importuri.
Poate acum, mai mult ca niciodată, înţelegem cât este de important producătorul român, pentru că asigurarea securităţii alimentare nu trebuie să fie dependentă de importuri.

Ne confruntăm cu o epidemie care are efecte sociale majore iar impactul economic nu e deloc de neglijat. Consecinţele sunt resimţite şi în zootehnie. Au apărut deja întârzieri serioase în lanţul de aprovizionare cu furaje proteice şi alte inputuri necesare pentru buna funcţionare a fermelor, laptele în şcoli nu mai este distribuit, vânzările de lapte şi produse lactate au scăzut semnificativ în ultimele două săptămâni. Vânzările directe sunt serios afectate în unele zone ale ţării, de multe ori din cauza unor decizii abuzive ale autorităţilor locale sau din exces de zel iar mulţi producători reclamă deja scăderea preţului de livrare a laptelui. Costurile cu furajarea şi nu numai se estimează că vor înregistra creşteri în următoarea perioadă.
Din fericire, mediul online s-a mobilizat rapid şi a preluat o parte din vânzările de lactate de pe piaţa fizică. Sunt fermieri care spun că nu fac faţă comenzilor, semn că mulţi cumpărători s-au orientat spre producătorul român. Dar este suficient?

Cu atât mai mult, campania fermierilor se îndreaptă acum spre toţi cei care procesează şi cumpără lapte şi produse lactate:

CONSUMAŢI LAPTE ROMÂNESC. Doar aşa susţineţi producătorul local!


Văcuţa ROMANIŢA a fost aleasă de crescătorii din Grupul Văcarilor din România să transmită vizual apelul la consumul de lapte românesc

Romanita_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 3773 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?