Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Florin Ciobanu: "Fermierii se tem că vor fi închise pieţele agroalimentare!"

Publicat: 12 martie 2020 - 18:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mai mulţi fermieri ne-au întrebat ce se va întâmpla cu pieţele din oraşe şi sate, în condiţiile agravării crizei generată de Coronavirus. Vor fi închise ca şi târgurile de animale? Fermierii pregătesc un plan de aprovizionare cu alimente a oraşelor, în caz de necesitate.

Aceeaşi problemă o ridică şi Florin Ciobanu, preşedinte Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt. Acesta ne-a comunicat că a alertat deja mai multe organizaţii ale fermierilor şi aşteaptă până mâine propuneri, idei, soluţii, pentru a pune la punct un plan de acţiuni.

"Dacă situaţia actuală se precipită, fermele de familie vor juca un rol esenţial în aprovizionarea cu hrană a populaţiei. Dacă ne uităm in istorie, şi pe timp de război, de criză economică, de cataclisme (cutremure sau inundaţii ), gospodăria ţărănească a livrat produse agricole către consumatorul român! În perioada imediat următoare, asociaţiile tinerilor fermieri şi cooperativele legumicultorilor, apicultorilor şi crescătorilor de animale, vor construi un program de intervenţie cu produse româneşti către comunităţile din urban, în contextul blocării importurilor din alte ţări. Vom deschide şi canale de comunicare cu autorităţile locale şi judeţene pentru identificarea de soluţii rapide de aprovizionare, în caz de forţă majoră, a oraşelor. Sperăm ca situaţia din Italia sa nu se întâmple şi la noi dar, pentru orice eventualitate, trebuie sa ne organizăm pentru ce este mai rău!", spune Florin Ciobanu.

Revenim cu un răspuns oficial legat de situaţia şi soarta pieţelor agroalimentare din România.

În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.
În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

piata-3.2jpg_b

Vizualizat: 1682 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?