Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermierii S-AU SĂTURAT de MESAJE POPULISTE. Autorităţi, IEŞIŢI ÎN CÂMP să vedeţi DEZASTRUL!

Publicat: 12 aprilie 2020 - 00:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După multe propuneri, scrisori, încercări de a determina Ministerul Agriculturii şi Guvernul să ia măsuri concrete pentru susţinerea producătorilor agricoli în această perioadă foarte grea, Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) a lansat un mesaj direct şi răspicat autorităţilor.

Iată ce a scris APPR pe pagina oficială de socializare a organizaţiei:

Domnule Ministru/ Domnilor Secretari de Stat
Fermierii noştri s-au săturat de mesajele populiste: sunteţi importanţi, mergeţi pe câmp şi produceţi hrană etc.
Vă invităm oficial pe câmpurile noastre, atât în Bărăgan (cea mai afectată zonă de secetă) cât şi în alte zone. E situaţie de criză şi vrem să vă vedem că mergeţi pe teren să înţelegeţi tragedia şi absurditatea situaţiei prin care trecem. Fermierii noştri vor să acţionaţi!!! ACUM, când TREBUIE să fiţi lângă ei!

În zona Ţăndărei sunt fermieri care dorm în tractoare şi se chinuie să îşi facă lucrările! Avem apă, dar nu putem iriga şi va fi compromisă cultura. Ştiţi de ce? Pentru că nu li se permite celor care ne conectează la energie electrică să vină în câmp, din cauză că nu sunt lăsaţi oamenii să iasă în câmp! În Suceava aceleaşi probleme. În acelaşi timp, mistreţii se plimbă pe câmp şi ne mănâncă grâul aproape uscat şi porumbul proaspăt semănat!
Şi în tot acest timp, singura măsură care a apărut... a fost să interziceţi exportul de cereale! Vă rugăm ieşiţi din birouri şi veniţi să vedeţi realitatea cu care se confruntă fermierii noştri!!!
APPR nu a făcut niciodată demersuri populiste şi am apelat mereu la dialog argumentat, dar astăzi vom fi îngenunchiaţi dacă nu acţionaţi concret!

Mai jos încercările repetate ale APPR de a sensibiliza Ministerul Agriculturii, cu prezentarea riscurilor majore pentru agricultori, dar şi propuneri concrete pentru susţinerea fermierilor, pe care le-am semnalat în nenumărate rânduri:

STARE DE URGENŢĂ în sectorul VEGETAL. 5 MĂSURI de care DEPINDE SECURITATEA ALIMENTARĂ!

Asociaţia Producătorilor de Porumb solicită PREVEDERI clare pentru agricultorii din zonele carantinate

Sectorul AGROALIMENTAR trebuie DECLARAT SECTOR STRATEGIC de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ! 15 MĂSURI URGENTE care pot SALVA ROMÂNIA

Asociaţia Producătorilor de Porumb: E nevoie de MĂSURI URGENTE pentru SECTORUL VEGETAL!

seceta extrema in romania 2020_b

-----------------------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 2266 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?