Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERI către APIA: ACHITAŢI SUBVENŢIILE PENTRU 2019!

Publicat: 04 aprilie 2020 - 23:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Suntem în situaţia în care nu putem aproviziona cu sămânţă, motorină şi celelalte inputuri necesare desfăşurării activităţii, din lipsă de fonduri", spune Petre Lupu, fermier din Constanţa, într-o scrisoare trimisă redacţiei.

"Până la data de azi nu am primit niciuna dintre subvenţiile APIA pentru anul 2019, respectiv: schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire, culturi agricole pe terenuri arabile certificate în agricultura ecologică, ANT", continuă agricultorul din Adamclisi, judeţul Constanţa, care lucrează aproape 950 de hectare de teren agricol.
Şi nu este singurul fermier aflat în această situaţie dificilă. Toate organizaţiile profesionale din agricultură au cerut Ministerului Agriculturii, în nenumărate rânduri, măsuri clare pentru susţinerea sectorului în această perioadă, mai ales în ceea ce priveşte asigurarea lichidităţilor.
"Având în vedere că suntem în plină campanie de primăvară - înfiinţarea culturilor de primăvară, precum şi contextul economic actual, vă rugăm să ne sprijiniţi, să faceţi toate demersurile pentru a primi în cel mai scurt timp subvenţiile aferente anului 2019", precizează Petre Lupu, în scrisoarea trimisă Guvernului României, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (APPR, LAPAR, UNCSV, ProAgro) solicită MADR achitarea în REGIM DE URGENŢĂ de către APIA a tuturor sumelor restante faţă de beneficiari; în mod expres, plata integrală în regim de urgenţă aferentă trimestrului 4/2019 şi accelerarea plăţii pentru trimestrul 1/2020. Alianţa solicită şi asigurarea finanţării rapide a fermierilor prin rambursarea imediată a sumelor din TVA. Fermierii sunt supuşi livrărilor de produse cu taxare inversă, motiv pentru care au tot timpul TVA de rambursat de la bugetul statului. De asemenea, contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile în termen ar trebui să beneficieze de bonificaţii de 5-10%.
Mai mult, compensarea datoriilor agenţilor economici reprezentând taxe, impozite, contribuţii faţă de bugetul statului s-ar putea face cu sumele reprezentând creanţe ale agenţilor economici faţă de stat (TVA, concedii medicale, alte sume de recuperat).

plata subventiilor apia_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1134 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?