Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermier: TRIMITEŢI COMISIILE ÎN TEREN. Măcar să apucăm să înfiinţăm alte culturi!

Publicat: 25 aprilie 2020 - 21:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grâu compromis TOTAL şi în Vaslui. Fermierii aşteaptă autorităţile în teren! Deşi a depus încă din 10 aprilie la Primărie înştiinţarea cu privire la pierderile pe care le are din cauza secetei şi a îngheţului, Florin Platon spune că nu s-a luat nici o măsură pentru constatarea pagubelor.

"Aş vrea să întorc grâul şi să apuc să semăn în următoarele zile, ca să mai profit de puţina rezervă de apă din sol şi de ploile anunţate pentru germinarea noilor seminţe. Dar nu pot să fac nimic până nu se constată calamitatea. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. De ce nu se iau măsuri? E o situaţie de urgenţă!", spune fermierul Florin Platon din Muntenii de Jos, jud. Vaslui.
Din cele 80 de hectare pe care Florin Platon a pus grâu în toamnă, mai bine de jumătate sunt COMPROMISE total iar restul suprafeţei este afectată în proporţie de 40-60%.

Mesaj pentru Ministerul Agriculturii: SIMPLIFICAŢI PROCEDURA DE CONSTATARE!

Agricultorii spun că procedurile de constatare ar putea dura mai bine de două luni, dacă se aşteaptă de la judeţ întrunirea tuturor celor care trebuie să constate paguba. De ce nu se pot înfiinţa comisii locale care să evalueze culturile complet distruse de secetă şi apoi, pe baza acestor constatări să se ia decizia de despăgubire?
Măcar aşa mai apucă fermierul să întoarcă păioasele şi să cultive altceva, la limita perioadei optime. Mai ales ca se anunţă câteva zile cu ploi în următoarea perioadă. "Dacă vine comisia şi găseşte altă cultură mă îndoiesc sincer că vor ţine cont de pozele pe care le-am făcut cu grâul pârjolit de secetă!", spune fermierul vasluian.

Mulţi agricultori nu mai aşteaptă "minunea" ministerială şi despăgubirile anunţate şi au băgat discul în culturile de grâu. Citeşte AICI: Valentin Popa a băgat discul în grâul uscat de seceta extremă

Florin Platon grau uscat_b

 --------------

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.


Vizualizat: 4654 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?